Kuninkaalliset

Espanjan entinen kuningas Juan Carlos teki harvinaisen esiintymisen julkisuudessa – taustalla katkera riita pojan kanssa

Julkaistu:

kuninkaalliset
Kruunusta luopunut entinen kuningas edusti harvinaisesti poikansa ja tämän perheen rinnalla kuninkaallisessa palatsissa Madridissa.
Espanjan entinen kuningas täytti 5. tammikuuta 80 vuotta. Pyöreiden vuosien täyttämisen jälkeen Juan Carlos edusti harvinaisesti poikansa, nykyisen Espanjan kuninkaan Felipen ja tämän vaimon, kuningatar Letizian rinnalla Madridissa kuninkaallisessa palatsissa Loppiaisena.


Daily Mail kertoo, että neljä vuotta sitten samaan aikaan vuodesta Loppiaisen kunniaksi järjestetty kuninkaallinen seremonia oli Juan Carlosille yhtä kidutusta, koska hän kärsi terveysvaikeuksista ja oli joutunut keskelle skandaalia Botswanan-matkan takia. Tietojen mukaan Juan Carlos ei koskaan halunnut luopua kruunusta, ja hän vihaa poikansa hänelle antamaa emeritus-titteliä. Isän ja pojan välit ovat muutenkin kitkerät.

– Hän halusi olla kuningas kuolemaansa asti, lähipiiristä tihkuu.

Juan Carlos joutui luopumaan kruunustaan vuonna 2014, sillä julkisuuteen tupsahti kuvia hänen Botswanan-matkaltaan. Kuningas poseerasi ampumiensa eläinten edessä safariretkellä, ja aiheesta nousi suuri kohu Espanjassa.


Espanjalaiset eivät suhtaudu monarkiaan kovin lämpimästi ja tilastojen mukaan 47 prosenttia espanjalaisista haluaisikin elää ilman monarkiaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katalonian itsenäistyminen nosti Juan Carlosin esille, sillä hän sai ansaitsemaansa arvostusta siitä, että johti Espanjan kohti demokratiaa Francisco Francon diktatuurin jälkeen. 80-luvulla Juan Carlosin suosio kuitenkin laski, sillä hän eli hyvin hulppeaa elämäntyyliä Espanjassa vallinneesta taantumasta huolimatta. 80-luvun epäsuosiota syvensi Juan Carlosin Christina-tyttären joutuminen syytetyksi veropetoksista ja korruptiosta. Christina vapautettiin syytteistä, mutta kansa ei suhtautunut kuninkaalliseen perheeseen sen suotuisammin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt