Prinsessa Madeleinen hulppeasta päällystakista nousi Ruotsissa skandaali – hovi reagoi kohuun nihkeästi

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

kuninkaallisten pukeutuminen
Prinsessa Madeleinen tuhansia euroja maksanut takki on valmistettu karitsan nahasta.
Ruotsin prinssi Carl Philipin ja tämän puolison, prinsessa Sofian toisen lapsen, pikkuprinssi Gabrielin ristiäisiä vietettiin viime perjantaina naapurimaassa juhlallisin menoin. Vieraiden joukossa oli luonnollisesti kuninkaallisen perheen jäseniä puolisoineen.

Kuningasparin kuopus, prinsessa Madeleine saapui tilaisuuteen yhdessä puolisonsa, liikemies Chris O’Neillin kanssa. Kyseessä oli pikainen visiitti Ruotsiin. Madeleine perheineen asuu pysyvästi Lontoossa.

Madeleinella on kunniatehtävä prinssi Gabrielin kummitätinä. Näin ollen hänellä oli myös ristiäisissä tärkeä rooli, ja hän luki kirkossa vieraille Raamatusta kappaleen.


Ristiäishumua kotisohvilla seuraavat kiinnittivät huomiota Madeleinen kauniiseen asuun, johon kuului rosan sävyinen mekko ja samantyylinen päällystakki. Myöhemmin selvisi, että Madeleinen asukokonaisuus oli muotitalo Valentinon tuotantoa.

IS kertoikin ristiäisten jälkeen, että Madeleinen takille kertyi hintaa yli 14 500 euroa, ja mekkokin maksoi huimat 5600 euroa. Monet järkyttyivät asun kalliista hinnasta. Joidenkin lähteiden mukaan takki olisi saattanut olla hieman ”listahintaa” halvempi: Hinnaksi on esitetty myös noin 9000 euroa.


Ruotsalaislehti Expressen kertoo nyt, että Madeleinen hintava takki aiheutti kohun myös Ruotsissa. Lehti kertoo, että prinsessan takin hinta ei ole suinkaan ainut syy kohuun, vaan kritiikkiä herättää erityisesti takin materiaali. Muotitakki on valmistettu karitsan nahasta, jonka käyttöä monet eläinten oikeuksia ajavat järjestöt vastustavat. Ruotsalaisten mielestä Madeleine voisikin miettiä julkisuuskuvaansa tarkemmin.

– Hänellä on erityisen suuri vastuu oikeanlaisen kuvan antamisessa, eikä turkisten käyttäminen ole ok. Joskus voi tehdä vahingossa jotain, mistä ei tiedä, mutta turkisten vastustamisesta on puhuttu vuosia, sanoi eläinsuojelujärjestön edustaja Camilla Björkbom lehdelle.
Ruotsalainen eläinoikeusjärjestö julkaisi Facebookissa hyvin kriittisen päivityksen Madeleinen takista ja teilasi takin julkisesti. Järjestön tekemän päivityksen mukaan takissa on luultavasti käytetty turkkia, joka on peräisin vain muutaman päivän ikäisistä karitsoista.

Hovi reagoi kritiikkiin nihkeästi. Hovin tiedotuspäällikkö Margaret Thorgren kommentoi aihetta Expressenille hyvin lyhytsanaisesti.

– On totta, että Madeleine käytti karitsannahkaa, ja se on peräisin vanhemmasta karitsasta. Voin sanoa yleisesti karitsannahasta, että se on materiaali, jota monella on kotonaan ja josta valmistetaan kestäviä tuotteita. Sen lisäksi minulla ei ole muuta kommentoitavaa, Thorgren vastasi.

Ota kantaa

Hyväksytkö turkisten käytön vaateteollisuudessa?

Kyllä 51% En 49%
Ääniä yhteensä 14273

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt