Kuninkaalliset

IS esittelee harvoin julkisuudessa nähdyt tulevaisuuden kruunupäät – Euroopan rikkain sinkkuprinssi perii miljardiomaisuuden

Julkaistu: , Päivitetty:

IS esittelee kuninkaallisten perheiden nuoret kruunupäät, jotka tulevat hallitsemaan Eurooppaa.

Tanskan prinssi Christian

Tanskassa valtaa tulevat pitämään miehet. Valta siirtyy aikanaan kruununprinssi Frederikille, ja Frederikin ja kruununprinsessa Maryn vanhin poika Christian, 12, taas perii kruunun isältään.


Christian on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut konkari edustehtävissä. Lokakuussa prinssi ja hänen sisaruksensa Vincent, 6, ja Josephine, 6, edustivat ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan.


Liechensteinin prinssi Joseph Wenzel

Liechtensteinissa valta tulee siirtymään isiltä pojille. Kruununprinssi Aloisin poika, Joseph Wenzel, 22, on nähty julkisuudessa lähinnä isänsä ja isoisänsä ruhtinas Hans Adamin rinnalla. Hän valmistui keväällä brittiläisestä Sandhurstin kuninkaallisesta sotakorkeakoulusta.

– Vanhemmilleni ja isovanhemmilleni on aina ollut tärkeää, ettei elämäämme seurata lehtien palstoilla. Olen samaa mieltä ja minulla on ollut mahdollisuus elää kuten kenen tahansa muunkin nuoren, hän on kertonut paikalliselle Volksblatt-lehdelle.


Sinkkuna viihtyvää Lichestensteinin prinssiä on kutsuttu julkisuudessa Euroopan tavoitellummaksi ja rikkaimmaksi poikamieheksi. Hänen on arvioitu perivän aikanaan noin seitsemän miljardin euron omaisuuden. Hovilla on kokoelmissaan muun muassa arvokkaita taideteoksia ja hintavia huonekaluja, kuten 24 miljoonan euron arvoinen eebenpuusta valmistettu kaappi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsin prinsessa Estelle

Ruotsin kruununprinsessa Victorian tyttärestä, prinsessa Estellestä, 5, on nopeasti tullut eräs kuninkaallisen perheen seuratuimpia jäseniä.


Victoria ja prinssi Daniel ovat kertoneet Estellen olevan sosiaalinen lapsi, joka on hyvin huolehtivainen pikkuveljeään Oscaria kohtaan.

– Estelle on niin täynnä elämää. Ihmisrakas, itsevarma, sosiaalinen, ihanan humoristinen, leikkisä, Victoria listasi tyttärensä luonteenpiirteitä kesällä SVT:n haastattelussa.


Hollannin kruununprinsessa Catharina-Amalia

Alankomaissa valtaan nousee varmasti kuningatar, sillä kuningas Willem-Alexanderilla ja kuningatar Maximalla on kolme tytärtä. Kruununprinsessa Catharina-Amalia, 13, käy tavallista koulua ja jättää usein edustustilaisuudet väliin koulun takia. Kuningas on korostanut prinsessan keskittyvän kuninkaallisten edustustehtäviin vasta 18-vuotiaana. Siihen saakka maahockeyta harrastava prinsessa saa keskittyä tavallisen teinitytön elämään.


Norjan prinsessa Ingrid Alexandra

Norjan kruununprinssi Haakonin 13-vuotias tytär prinsessa Ingrid Alexandra perii kruunun isänsä jälkeen. Haakon ja hänen puolisonsa Mette-Marit ovat todenneet haluavansa kasvattaa lapsensa mahdollisimman maanläheisesti, joten prinsessa elää tavallista perhe-elämää kuninkaallisista sukujuuristaan huolimatta.


Belgian kruununprinsessa Elisabeth

Belgian kuningas Philippen tyttärestä Elisabethista, 16, tulee aikanaan kuningatar. Kuninkaallisista perinteistä poiketen Elisabeth käy Brysselissä hollanninkielistä koulua, jossa hän opiskelee muun muassa tanssia.


– Toivon, että tyttärestäni tulee hieno kuningatar. Ennen kaikkea toivon, että hänestä tulee hieno nainen, kuningas Phillippe on sanonut tyttärestään.

Monacon pikkuruhtinaalliset Jacques ja Gabriella

2014 Monaco sai viimein odotetun kruununperillisen ruhtinas Albertin ja ruhtinatar Charlenen kaksosten Jacquesin ja Gabriellan synnyttyä. Albertilla on myös kaksi vanhempaa lasta, vuonna 1992 syntynyt tytär Jazmin Grace ja vuonna 2003 syntynyt poika Alexandre. Kumpikaan ruhtinaan lapsista ei kuitenkaan ole oikeutettu perimään kruunua, sillä he ovat syntyneet avioliiton ulkopuolella.


Kaksosista Gabriella syntyi veljeään kaksi minuuttia aikaisemmin, mutta Jacques on perimysjärjestyksessä ensimmäisenä, sillä Monacon laki suosii poikavauvoja.


Espanjan prinsessa Leonor

Kuningas Felipe VI:n ja kuningatar Letizian esikoinen, prinsessa Leonor, 12, nähdään hyvin harvakseltaan julkisuudessa. Vanhemmat ovat halunneet suojella Leonoria ja tämän pikkusiskoa Sofiaa, joten lapset nähdään julkisuudessa vain virallisissa potreteissa ja kansallispäivänä.


Perimysjärjestys voi tosin vielä muuttua, sillä jos Felipe ja Letizia saisivat poikalapsen, tulisi pojasta Espanjan lain mukaan kruununperillinen.

Britannian prinssi George

Britanniaa tulee hallitsemaan peräti kolme kuningasta. Walesin prinssi Charlesin jälkeen valtaan nousevat prinssi William ja tämän esikoislapsi, neljävuotias prinssi George.


Prinssi suuntasi syyskuussa muiden ikätovereidensa tavoin koulutielle, mutta brittimedian mukaan George ei saa Thomas Battersea -koulussa erikoiskohtelua kuninkaallisten sukujuuriensa vuoksi.

Päivitys 24.11. Korjattu ruhtinatar Charlenen lapsia käsittelevän kuvan kuvatekstiä. Jacques on kuvassa oikealla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt