Prinssi William tulee Suomeen

Prinssi William tulee ensimmäistä kertaa Suomeen 29.–30. marraskuuta.

17.10.2017 12:05 | Päivitetty 17.10.2017 17:13

Cambridgen herttua, prinssi William, saapuu vierailulle Suomeen 29.–30. marraskuuta 2017. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tarkemmasta ohjelmasta kerrotaan lähempänä vierailua. Tasavallan presidentin kanslia tiedotti aiheesta sivuillaan tiistaina.

Vaikka prinssi William on kiertänyt edustustehtävissä useissa eri valtioissa eri puolilla maailmaa, niin Suomessa hän ei ole aikaisemmin vieraillut.

Kensingtonin palatsin sosiaalisen median kanavissa kerrottiin tänään paitsi Williamin Suomen vierailusta, myös siitä, että William ja hänen vaimonsa herttuatar Catherine vierailevat ensi vuoden alussa Ruotsissa ja Norjassa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Suomeen William saapuu kuitenkin ilman vaimoaan.

– Suomessa vierailee prinssi William. Matka Ruotsiin ja Norjaan on eri aikaan kuin matka Suomeen, tasavallan presidentin kanslian viestintäpäällikkö Katri Makkonen viestittää Ilta-Sanomille.

Catherine odottaa parhaillaan prinssiparin kolmatta lasta, jonka laskettu aika on huhtikuussa 2018. Herttuatar on esiintynyt vasta kaksi kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun hovi paljasti hänen raskautensa.

Catherine on kärsinyt aikaisempien raskauksiensa tavoin vaikeasta raskauspahoinvoinnista, hyperemeesistä, joka on aamupahoinvoinnin erittäin vaikea muoto. Yleensä hyperemeesin pahimmat oireet helpottavat raskauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Herttuatar on tällä hetkellä laskettuun aikaan perustuen raskausviikolla 12–15.

Tietojen mukaan Kate on jättänyt pahoinvoinnin vuoksi tapaamisia ja työtehtäviä väliin. Entuudestaan parilla on kaksi lasta: prinssi George, 4, ja prinsessa Charlotte, 2.

Williamin Suomen-vierailua isännöin tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lokakuun alussa uutisoitiin, että myös hänen puolisonsa rouva Jenni Haukio odottaa tällä hetkellä lasta.

Williamin Suomen-vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lokakuun alussa uutisoitiin, että myös hänen puolisonsa rouva Jenni Haukio odottaa tällä hetkellä lasta.

Kuningatar Elisabet on vieraillut Suomessa vuosina 1976 ja 1994.

Vaikka Williamia ei olla Suomessa ennen nähtykään, niin hänen isoäitinsä kuningatar Elisabet sen sijaan käynyt kotimaassamme kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla hän tapasi presidentti Urho Kekkosen toukokuussa 1976, ja toisella kerralla presidentti Martti Ahtisaaren lokakuussa 1994.

Edit: Juttua täydennetty 17:12

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?