Sofia ja Carl Philip yllättivät nimivalinnalla: Ruotsin pikkuprinssi on sukunsa ensimmäinen Gabriel – tällainen tausta nimellä on

Julkaistu:

Ruotsin pikkuprinssi on sukunsa ensimmäinen, joka kantaa nimeä Gabriel.
Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian toinen lapsi sai tänään nimekseen Gabriel Carl Walther.

Pikkuprinssin kutsumanimi on Gabriel ja hänen tittelinsä on Taalainmaan herttua.

Carl Philip ja Sofia eivät ole vielä kertoneet, mistä Gabrielin nimi tulee, sillä se ei ole yleinen nimi kuninkaallisessa perheessä. Pikkuprinssi on hovin nettisivujen mukaan itseasiassa Bernadotten suvun ensimmäinen Gabriel.

Vaikka samasta suvusta nimikaimoja ei löydykään, niin Ruotsissa on yhteensä 17 709 Gabriel-nimistä miestä (ja 32 naista).

Myös Belgian hovista prinssi Gabriel. 14-vuotias Gabriel on kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden vanhin poika ja toiseksi vanhin lapsi.

Tunnetuin Gabriel-nimeä kantava on Raamatusta tuttu arkkienkeli Gabriel, jota pidetään Jumalan sanansaattajana. Arkkienkeli Gabriel on tuttu myös islamissa ja juutalaisuudessa.

Gabrielin nimipäivää vietetään maaliskuun 24. päivä.


Pienokaisen toinen nimi Walther tulee hänen isoäitinsä kuningatar Silvian lähipiiristä. Silvian isä, eli Gabrielin isoisoisä oli nimeltään Walther Sommerlath.

Carl-nimen kuuluminen pikkuprinssin nimirepertuaariin ei liene yllätys. Eikä sekään mistä nimi tulee. Gabrielin isä on Carl Philip ja isoisä kuningas Kaarle Kustaa.

Myös Gabrielin serkku, kruununprinsessa Victorian 1-vuotias Oscar-poika on toiselta nimeltään Carl.

Urheilufaneina tunnetut vanhemmat Carl Philip ja Sofia ovat saattaneet saada ideaa poikansa nimeen myös jääkiekkomaailmasta.

Ruotsin nimekkäimpiin jääkiekkoilijoihin kuuluu nimittäin Gabriel Landeskog, 24, joka on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta olympiamitalin ja maailmanmestaruuden. Lisäksi hänet valittiin vuonna 2012 kautta aikain kaikkein nuorimpana NHL-joukkueensa kapteeniksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt