Prinsessa Madeleine täyttää 35 vuotta – näin Ruotsin bileprinsessasta kuoriutui kahden lapsen äiti

rac

Julkaistu:

syntymäpäivä
Tänään lauantaina 35 vuotta täyttävä prinsessa Madeleine on kuninkaallisen elämänsä aikana kulkenut omia polkujaan.
Vuosituhanteen vaihteessa ruotsalaislehdistö kutsui prinsessa Madeleinea bileprinsessaksi. Hänen kuviaan oli harva se päivä lehtien etusivuilla ja jutuissa kerrottiin, missä milloinkin Madeleine oli juhlinut ystäviensä kanssa.

Prinsessa Madeleine Thérèse Amelie Josephine sai jo nuorena lempinimen Madde. Hän on Ruotsin kuninkaallisen perheen nuorin lapsi ja prinsessa-tittelin lisäksi hän sai syntyessään isältään kuningas Kaarle Kustaalta myös Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuattaren arvonimet.


Madeleine on kunnioittanut perinteitä, mutta halunnut silti kulkea omia polkujaan. Hän on vuosien aikana osoittanut omatahtoisuutta ja sitä, että haluaa elää omaa elämäänsä.


Kuningas ja kuningatar Silvia halusivatkin kaikille lapsilleen mahdollisimman normaalin kasvatuksen. Madeleine oli ensin seurakunnan esikoulussa ja sitten Bromman Smedslättsissä. Prinsessa päätti opinnot Tukholman Enskilda Gymnasietissa.


Poikaystäviä tuli ja meni, mutta ennen kuin hän tapasi elämänsä ensimmäisen rakkauden Madeleine ehti kauhistuttaa vanhempiaan kulkemalla 2000-luvun alussa bilekaverinsa Erik Granathin kanssa. Kuningaspari ei sanonut mitään ja kutsui Erikin Madeleinen mukana jopa Ranskan-huvilalleen. Kun Madde ja Erik sitten ikuistettiin Lontoossa kävelemässä Erikin käsi iloisesti Madeleinen rinnan päällä, kotona puututtiin asiaan.

Kuvaa ei katsottu hyvillä mielin ja kun Erikin taustakin oli vielä hieman kyseenalainen pahoinpitelysyytteineen, kuningaspari piti puhuttelun tyttärelleen. Nuori mies sai jäädä, eikä prinsessa hänen peräänsä itkenyt.

Pikkuhiljaa Madeleine alkoi ottaa vastuuta tekemisistään, elämästään ja roolistaan kuningasperheen jäsenenä. New Yorkissa hän harjoitteli runsaat kymmenen vuotta sitten YK:n lastenapujärjestössä, ja sittemmin hän on toiminut äitinsä hyväntekeväisyysjärjestössä Childhood Foundationissa.


Erikistä erottuaan Madeleinen elämä asettui oikealle uralle. Jo 2002 Madeleine alkoi liikkua samoissa piireissä liikkuneen komean miehen Jonas Bergströmin kanssa.

Prinsessa kihlautui juristina toimivan Jonaksen kanssa monen vuoden seurustelun jälkeen. Sollidenin linnan pihalla kesäkuussa 2009 otetussa kihlajaiskuvassa pariskunta hehkui onnea. Kuningasparikin oli onnellinen siitä, että Madeleine oli asettunut aloilleen ja löytänyt rinnalleen mukavan miehen. Vaan eipä tuota kihlajaisonnea kauan kestänyt.

Jonas Bergström oli nimittäin kavereidensa kanssa Norjassa laskettelureissulla ja petti prinsessaansa. Asia ei olisi tullut kenenkään tietoon, mutta Jonaksen kanssa pelehtinyt nainen möi jutun juorulehdelle.

Kuningaspari oli kauhuissaan puhumattakaan Madeleinen tunteista. Pari erosi keväällä 2010 ja Madeleine muutti New Yorkiin työskentelemään Childhood Foundationiin.


Madeleine ei ehtinyt kauan liikkua suurkaupungissa yksin, kun hänet bongattiin rahoitusalalla työskentelevän Chris O’Neillin kanssa kuuluisassa Boathouse-ravintolassa. Pari oli jo hieman tapaillut, mutta erään turistin otettua heistä kuvan seurustelu tuli julkiseksi.

Kihloihin mentiin lokakuussa viisi vuotta sitten. Avioliiton Madde solmi brittiläis-amerikkalaisen O’Neillin kanssa 8. kesäkuuta 2013. Häät olivat loistelias seurapiiritapahtuma ja morsian oli häikäisevän kaunis Valentinon suunnittelemassa hääpuvussa.


Häämatkan jälkeen O’Neillit jatkoivat elämäänsä New Yorkissa, mutta siitä eivät ruotsalaiset pitäneet. Kansan mielestä Madeleine laisti kuninkaallisista tehtävistään: yhä useammin ryhdyttiin vaatimaan hänen muuttoaan takaisin Ruotsiin.

Chris O’Neillin Eva-äiti asui Lontoossa ja erosi muutama vuosi sitten monivuotisesta miesystävästään. Saatuaan Manhattanin-asuntonsa ja Floridan-talonsa asiat kuntoon Madeleine muutti perheineen Lontooseen.

Hän perusteli muuttoaan sillä, että nyt hän on lähempänä omaa perhettään ja pystyy hetkessä myös lentämään Ruotsiin edustustilaisuuksiin. Vaikka Madeleine on muun muassa Min Stora Dag -järjestön suojelija, toimii hän edelleen aktiivisesti äitinsä hyväntekeväisyysjärjestössä.

Perheen ilo oli suuri, kun hovi ilmoitti syksyllä 2013 Madeleinen odottavan vauvaa. Chrisin ja Madeleinen tytär Leonore syntyi New Yorkissa helmikuussa 2014. Pikkuneidistä tuli prinsessa sekä Gottlannin herttuatar.

Poikavauvan pariskunta sai kesäkuussa kaksi vuotta sitten ja hän sai kasteessa nimen Nicolas, Ruotsin prinssi ja Ängermanlandin herttua.


Madeleinen ja Chrisin elämä on asettunut rauhallisiin uomiinsa, vaikka Chris ei niin paljon kuninkaallisissa tilaisuuksissa viihdykään. Avioituessaan Madeleinen kanssa Chris ilmoitti, ettei halua kuninkaallista titteliä. Tuolloin Chris perusteli asiaa sillä, että näin hänen on helpompi tehdä työtään. Jotkut ovat kuitenkin miettineet sitäkin, että ilman prinssi-tittelin tuomaa vastuuta Chris voi elellä vapaammin.


Oli niin tai näin; prinsessa Madeleine on nyt onnellinen kahden lapsen äiti, joka saa elää vapaammin Lontoossa kuin miten hän saisi elää kotimaassaan Ruotsissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt