Neljä vuotta unelmahäistä – tällainen on prinsessa Madeleinen ja Chrisin rakkaustarina: Kohuja, epäsuosiota ja perhe-elämää

Julkaistu:

Hääpäivä
Madeleinella ja Chrisillä näyttää menevän nyt paremmin kuin aikoihin. Prinsessa julkaisi hääpäivän alla hempeän yhteiskuvan sosiaalisessa mediassa.
Ruotsin prinsessa Madeleine, 34, sanoi tasan neljä vuotta sitten tahdon brittiläis-yhdysvaltalaiselle liikemiehelle Chris O’Neillille, 42, hulppeissa unelmahäissä Tukholmassa.

Neljässä vuodessa pari on saanut kaksi lasta; 3-vuotiaan Leonoren ja vuoden ikäisen Nicolaksen. Aluksi New Yorkissa Yhdysvalloissa asunut perhe on asettunut Lontooseen.


Kun kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat aina kuuluneet ruotsalaisten suosikkikuninkaallisiin ja heidän rakkaustarinansa on herättänyt vilpitöntä ihastusta, ei pikkusisko Madeleinen sydämenvalittu ja heidän liittonsa ole aina ollut yhtä suosiossa.

Satumaiset häät ja rakastunut sulhanen

Kuninkaalliset häät järjestettiin Tukholman Linnankirkossa. Madeleine oli kuvankaunis italialaisen muotitalon Valentinon suunnittelemassa klassisen pitsisessä hääpuvussaan.


Sulhanen puolestaan vaikutti ennen vihkimistä hermostuneelta.

Jo ennen kuin prinsessa Madeleine saapui kirkkoon hän näytti liikuttuneelta ja melkein purskahti itkuun. Kirkossa Chrisistä nähtiin aivan uusi puoli, jossa hän näytti tunteensa – jopa voimakkaammin kuin Madeleine, joka pysyi tyynenä.


Vihkimisen jälkeen onnellinen pari vaihtoi Linnankirkon edustalla pitkän, viisi sekuntia kestäneen suudelman, joka sai paikalle saapuneet ruotsalaiset hurraamaan. Tämä sai Chrisin villiintymään ja hän suuteli tuoretta vaimoaan vielä kaksi kertaa uudestaan.

Hääpäivä huipentui juhlaan Drottningholmin linnassa. Noin 400 vierasta seurasi häitä kirkossa, mutta iltajuhlaan pääsi mukaan vain 200 vierasta.

Oliko Madeleine raskaana jo häissä?

Prinsessa Madeleinen uskottiin haluavan perustaa perheen jo nopeasti häiden jälkeen, mutta silti Ruotsin hovin ilmoitus syyskuussa 2013 yllätti.

– Olemme Chrisin kanssa innoissamme, sillä voimme ilmoittaa odottavamme vauvaa, jonka on määrä syntyä maaliskuun alussa ensi vuonna. Tunnemme olevamme hyvin siunattuja, emmekä malta odottaa vanhemmiksi tuloa, prinsessa kirjoitti hovin julkistaessa vauvauutisen.

I

lmoitus käynnistikin spekulaatiot siitä, oliko Madeleine kenties jo raskaana häiden aikaan. Prinsessa Leonore syntyi 20. helmikuuta 2014, eli vajaat yhdeksän kuukautta hääpäivästä. Joka tapauksessa parin esikoinen sai alkunsa hyvin pian häiden jälkeen.


Leonore sai pikkuveljen niin ikään nopealla aikataululla. Prinssi Nicolas syntyi 15. kesäkuuta 2015. Leonore syntyi New Yorkissa, mutta Nicolas Tukholmassa Danderydin sairaalassa.


Liitto ja Chris tiukan julkisen syynin alla

Chris O’Neill ei aina ole ollut ruotsalaisten unelmavävy. Närää herätti aikanaan jo se, ettei Chris tahtonut ottaa vastaan prinssin arvonimeä, sillä halusi jatkaa bisnesuraansa. Kansa olisi toki myös halunnut, että Madeleine olisi jäänyt Ruotsiin, eikä avioitunut ulkomailla asuvan miehen kanssa.


Vuonna 2015 perhe muutti New Yorkista Lontooseen Chrisin töiden vuoksi. Sitä ennen perhe oleili Ruotsissa, mutta Madeleinen kotimaahan asettuminen ei ole ainakaan vielä ajankohtaista.

Chrisin halu kenties vapaamman elämän säilyttämiseen on näkynyt konkreettisesti hänen edustaessaan Madeleinen rinnalla hovin virallisissa tilaisuuksissa.

Esimerkiksi kuningas Kaarle Kustaan 70-vuotispäivillä huhtikuussa 2016 Madeleine hymyili säteilevästi kameroille ja jutteli iloisesti vieraiden kanssa, kun taas Chris edusti yrmeän näköisenä. Kaiken huipuksi Chrisillä ei ollut vihkisormusta nimettömässään.


Madeleine kertoi tämän vuoden helmikuussa Expressen-lehden haastattelussa avoimesti aviomiehensä kohtaamasta kritiikistä. Prinsessan mukaan hänen aviomiehensä on kohdannut paljon kritiikkiä.

– Joskus Chrisiä arvostellaan aivan aiheetta. Hänestä kirjoitetaan todella tylsiä juttuja. Meillä menee todella hyvin, joten kun kotimaassa otsikoissa lukee Chrisin olevan vihainen tai mitä tahansa, niin se tuntuu oudolta. On kurjaa, että tällaiset väitteet leviävät.

Onni näyttää jälleen kukoistavan

Madeleine ja Chris eivät siis aina ole edustaneet Ruotsin hovin tilaisuuksissa kovinkaan läheisissä tunnelmissa tai onnellisen näköisenä. Tämä on käynnistänyt spekulaatioita siitä, onko pari jopa ollut joskus eron partaalla.


Ruotsissa juhlittiin kansallispäivää tiistaina 6. kesäkuuta. Kuninkaalliset osallistuvat perinteisesti päivän juhlallisuuksiin, ja tällä kertaa mukana nähtiin myös Madeleine ja Chris. Chris nähtiin mukana juhlissa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, ja hän vilkuttelikin ruotsalaisille iloisen näköisenä hevosajelulla.

Madeleine julkaisi tilanteesta myös kuvan virallisella Facebook-sivullaan.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvassa Madeleine hymyilee onnellisen näköisenä pitäen kättään rakkaansa reidellä ja Chriskin näyttää hyvin tyytyväiseltä.

Pariskunnan onni näyttää siis kukoistavan heidän neljäntenä hääpäivänään. Tulevaisuudessa saattaa siintää myös muutto Ruotsiin, mutta toistaiseksi perhe pysyy Lontoossa.

– Olemme onnellisia täällä. Chrisin työ on täällä, mutta se ei tarkoita, että asuisimme täällä loppuiän. Puhumme usein muutosta Ruotsiin. Chris pitää Ruotsista, hänellä on siellä useita ystäviä, ja hän pitää ruotsalaisesta kulttuurista ja ruoasta, Madeleine sanoi helmikuussa Expressenille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt