Kuninkaalliset

Kuninkaallisten hulppeat jahdit lähtivät Helsingistä – lipuivat Silja Linen ohi kohti uusia tuulia

Julkaistu:

kuninkaalliset
Tanskan ja Norjan kuninkaallisten hulppeat jahdit matkaavat kohti seuraavia määränpäitään Helsingissä pidettyjen juhlien jälkeen.
Norjan ja Tanskan kuninkaallisten hulppeat jahdit ovat jättäneet Helsingin taakseen perjantai-iltapäivällä. Hulppeat alukset lähtivät kohti seuraavia määränpäitään sen jälkeen, kun molempien maiden kuninkaalliset olivat vierailleet Suomessa maamme satavuotisjuhlallisuuksien kunniaksi.


Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, kuinka Tanskan kuningatar Margareeta II käyttää valkokeltaista jahtia virka-asuntonaan ulkomaanmatkoilla. Jahti osallistuu myös tarkkailu- ja meripelastusoperaatioihin, kun se on liikenteessä.


Kuningatar Margareeta edusti Suomessa ilman puolisoaan prinssi Henrikiä, joka on jäänyt eläkkeelle prinssipuolison julkisista tehtävistä.


Norjan kuninkaan Harald V:n jahti KS Norge on kuninkaan omaisuutta, mutta sen miehistönä toimii Norjan puolustusvoimat. Hulppean jahdin takana on erikoislaatuisempi tarina, sillä se oli norjalaisten lahja kuningas Haakon VII:lle vuonna 1947.


Laiva on rakennettu vuonna 1937 Britanniassa ja se on palvellut muun muassa toisessa maailmansodassa.


Pohjoismaiden kuninkaallisten ja Islannin presidenttiparin vierailupäivä torstaina huipentui juhlapäivälliseen Presidentinlinnassa. Aiemmin päivällä juhlavieraat muun muassa tervehtivät kansalaisia Presidentinlinnan parvekkeelta, lounastivat Helsingin kaupungintalolla sekä vierailivat Sibelius-monumentilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt