Pukuloistoa harvinaisella juhlaillallisella: Jenni Haukion yllä tuttu puku, myös toinen vieras yllätti Linnan juhlissa nähdyssä asussa

Pohjoismaiden kuninkaallisten ja Islannin presidenttiparin vierailupäivä Helsingissä huipentui juhlapäivälliseen Presidentinlinnassa.

2.6.2017 8:58

Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö johdatti Tanskan kuningatar Margareetan ensimmäisenä Linnan ovista juhlasaliin, upea vierailupäivä oli saamassa arvoisensa päätöksen.

Heidän jälkeensä saapuivat rouva Jenni Haukio, Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sekä Norjan kuningas Harald puolisonsa, kuningatar Sonjan kanssa. Viimeisenä oviaukosta saapui Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja hänen vaimonsa Eliza Jean Reid.

Harvinainen valokuva: vas. presidentti Martti Ahtisaari , kuningatar Sonja , kuningas Harald , kuningatar Margareeta , tasavallan presidentti Sauli Niinistö , rouva Jenni Haukio , kuningas Kaarle Kustaa , kuningatar Silvia , Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja puolisonsa Eliza Jean Reid sekä presidentti Tarja Halonen ja puolisonsa, professori Pentti Arajärvi .

Vaikka kunniavieraslista oli vaikuttava, tunnelma oli lämmin ja leppoisa. Kuningattarilla oli tietysti upeat tiarat ja rouva Haukio kantoi kauniisti jalokivikorua, joka luovutettiin keskiviikkona tasavallan presidentin kanslialle. Tuota korua käyttävät presidenttiemme puolisotkin ja sen ensimmäinen kantaja on nyt rouva Haukio.

Jenni Haukio oli valinnut ylleen kauniin tyköistuvan, vaaleansinisen iltapuvun. Puvussa on valkoinen vyötärönauha ja valkoinen laahusosa, ja se on nähty hänen yllään myös Linnan juhlissa vuonna 2014.

Presidentti Tarja Halosen yllä nähtiin Janne Renvallin suunnittelema luomus, joka nähtiin presidentin yllä jo Linnan juhlissa 2002.

Juhlapäivällisille osallistui 180 vierasta. Vieraille esiintyi Kaartin soittokunta ja Shamu-yhtye. Juhlapäivällisen valmisti Suomen kokkimaajoukkue, joka voitti kokkien olympialaisissa Saksan Ehrfurtissa hopeaa 2016.

Kuninkaallisille ja presidenttipareille lounaan päivällä tarjonnut ja pian Helsingin pormestariksi astuva Jan Vapaavuori edusti tyylikkään Outi -vaimonsa kanssa.

Kirjallisuuspiirejä illan aikana edustivat Rosa Liksom ja Kjell Westö.

Ruotsalaiseen mahtisukuun kuuluva Marcus Wallenberg saapui yhdessä vaimonsa Fanny Sachsin kanssa.

Kansan- edustaja Maarit Feldt-Ranta oli valinnut kauniin ja heleän iltapuvun. Illalliselle hän tuli puolisonsa, toimittaja Vesa Kallionpään kanssa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo ja puolisonsa Niina Kanniainen-Orpo .

Kansainvälisesti kuuluisa säveltäjä Tuomas Kantelinen purjehti sisään elokuvantekijä-vaimonsa Roosa Toivosen kanssa.

Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian hyviä ystäviä ovat pankkiiri Björn Wahlroos ja hänen Saara -vaimonsa. Björn Wahlroos matkasi tänään perjantaina Bilderberg-kokoukseen Yhdysvaltoihin.

Islanti-ystävyysseuran puheenjohtaja, kansanedustaja Antero Vartia on tunnettu myös siitä, että hän omistaa näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa kuuluisan Löylyn.

Pääministeri Juha Sipilä edusti vaimonsa Minna-Maarian kanssa.

Ulkoministeri Timo Soinilla riitti kättelyjonossa juteltavaa muun muassa Islannin presidentin kanssa, kun hän saapui päivälliselle puolisonsa Tiina Soinin kanssa.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela edusti yhdessä miehensä Samppa Mattilan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?