Suora lähetys juuri nyt: Hallitsijat saapuvat juhlaillalliselle Presidentinlinnaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Suora lähetys juuri nyt: Hallitsijat saapuvat juhlaillalliselle Presidentinlinnaan

Julkaistu: 1.6.2017 19:32, Päivitetty 1.6.2017 19:46

Pohjoismaiden kuninkaalliset juhlivat Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä tänään näkyvästi Helsingin keskustassa, Hanasaaressa ja Sibelius-monumentilla. ISTV näyttää vierailun suorana.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukio isännöivät torstain juhlamenoja.

Paikalla ovat Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja, Islannin presidentti Guðni Th. Jóhannesson ja puoliso Eliza Jean Reid sekä Tanskan kuningatar Margareeta II.

ISTV seuraa Presidentinlinnassa alkavia juhlamenoja suorassa lähetyksessä noin kello 10 alkaen. Toinen suora lähetys alkaa noin kello 14, kun kuninkaalliset vierailevat Hanasaaren kulttuurikeskuksessa ja Sibelius-monumentilla. Kolmas suora lähetys alkaa noin kello 19.30, kun vieraat saapuvat juhlaillalliselle.

Tasavallan presidentti puolisoineen otti vieraat vastaan Presidentinlinnan etupihalla alkaneissa seremonioissa kello 10.30 alkaen. Seremonioiden jälkeen kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta. Yleisö pystyi seuraamaan tapahtumia Kauppatorilla ja Pohjoisesplanadilla.

Suomen presidenttipari ja kuninkaalliset sekä Islannin presidentti puolisoineen siirtyivät Presidentinlinnasta kaupungintalolle kävellen noin klo 11.20 ja valtionpäämiehet tervehtivät yleisöä matkalla.

Presidenttiparit ja kuninkaalliset seurasivat kaupungintalon parvekkeelta myös Koko Suomi Tanssii -tapahtumaa, joka on samaan aikaan käynnissä Kauppatorilla.

Iltapäivällä oli luvassa vierailu ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Hanasaaren uudelleenvihkimiseen. Tilaisuuden isäntänä toimi Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Lisäksi juhlavieraat tutustuivat Sibelius-monumenttiin Sibeliuksen puistossa.

Päivän päätteeksi presidenttiparit ja kuninkaalliset nauttivat juhlapäivällisen Presidentinlinnassa kello 19.30. ISTV näyttää vieraiden saapumisen upeissa juhlapuvuissaan suorana lähetyksenä.

Tuoreimmat osastosta