Tanskan kuningattaren luksusjahti saapui Helsingin Eteläsatamaan – katso hulppeat kuvat!

Julkaistu:

kuninkaalliset
Tanskan kuningattaren upea edustusalus saapui keskiviikkona Helsinkiin.
Tanskan kuningatar Margareeta II:n upea luksusjahti Dannebrog lipui keskiviikkona päivällä Helsinkiin Eteläsatamaan.

Tasavallan presidentin kansliasta vahvistetaan IS:lle, että Margareeta saapuu keskiviikkona Suomeen, ja että kuninkaallinen Tanskan lipuilla varustettu alus kuuluu hänelle.

Tanskan kuningatar Margareeta II käyttää valkokeltaista jahtia virka-asuntona ulkomaanmatkoillaan, Tanskan kuningashuone kertoo verkkosivuillaan. Jahti osallistuu myös tarkkailu- ja meripelastusoperaatioihin, kun se on liikenteessä.


Tanskan kuningatar ja muiden Pohjoismaiden valtionpäämiehet saapuvat Helsinkiin onnittelemaan 100-vuotiasta Suomea. Vierailu alkaa virallisesti torstaina. Kyseessä on harvinainen tapahtuma, sillä Pohjoismaiden valtionpäät ovat kokoontuneet Suomessa vain kerran aiemmin itsenäisyyden aikana. Edellisen kerran siniveriset tapasivat näin suurella joukolla Suomessa vuonna 2002 Pohjoismaiden neuvoston 50-vuotisjuhlaistunnossa.


Kuningatar Margareeta saapuu Suomeen ilman puolisoaan prinssi Henrikiä, joka jäi eläkkeelle prinssipuolison julkisista tehtävistä viime vuonna. 77-vuotiasta Margareetaa on kutsuttu Euroopan moderneimmaksi kuningattareksi ja hän nauttii vankkaa kansansuosiota.


Juhlavierailu alkaa virallisesti torstaina kello 10.30, kun Suomen presidenttipari vastaanottaa juhlavieraat Presidentinlinnan edustalla. Kuninkaalliset tervehtivät yleisöä parvekkeelta noin kello 10.50.


Kuningatar Alexandrine antoi kuninkaalliselle jahdille nimen vuonna 1931 Kööpenhaminassa. Kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik ovat suunnitelleet laivan sisustuksen ja valinneet kalustuksen. Käyttöönottonsa jälkeen Dannebrog on matkustanut yli 400 000 meripeninkulmaa ja on vieraillut useimmissa Tanskan satamissa, Grönlannissa ja Färsaarilla. Se on käynyt myös useissa Euroopan satamissa, Väli- ja Karibianmerellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt