Seitsemän salaperäistä prinsessaa: Tässä ovat parrasvaloja vältelleet kruunupäät –Mukana Kauniit ja rohkeat -tähti ja ”maailman kaunein”

Julkaistu:

kuninkaalliset
Monet Euroopan ja Aasian prinsessoista esiintyvät harvakseltaan julkisuudessa. IS esittelee salaperäiset kruunupäät, jotka eivät ole parrasvaloissa viihtyneet.
Suomalaismedioissa useimmiten uutisoidaan Ruotsin ja Britannian kuninkaallisten elämästä. Ilta-Sanomat esittelee seitsemän vähemmän tunnettua prinsessaa.

1. Luxembourgin prinsessa Alexandra


25-vuotias prinsessa on suurherttua Henrin ja suurherttuatar Maria Teresan ainoa tytär. Prinsessa Alexandra, koko nimeltään Alexandra Josephine Teresa Charlotte Marie Wilhelmine, opiskelee Yhdysvalloissa psykologiaa ja yhteiskuntatieteitä.

Prinsessan tiedetään puhuvan sujuvasti ranskaa, englantia ja espanjaa, sekä osaavan jonkin verran myös saksaa ja italiaa.

Prinsessa Alexandra osallistuu vuosittain muun suurherttuaperheen kanssa kansallispäivän juhlallisuuksiin ja muihin suuriin tapahtumiin, mutta virallisia esiintymisiä lukuun ottamatta hänet nähdään harvakseltaan julkisuudessa.

Hän harrastaa lukemista, tennistä, laskettelua ja vesihiihtoa.

2011 lakia muutettiin niin, ettei sukupuoli vaikuta kruununperimysjärjestykseen, joten prinsessa Alexandrasta tuli kruununperimysjärjestyksessä neljäs.

2. Malesian prinsessa Eleena

Perakin edesmenneellä sulttaanilla Azlan Shahinillä on kolme kuvankaunista tytärtä Azureen, 59, Eleena, 56, ja Yong Sofia, 55. Siskoksista otsikoihin Malesiassa on noussut etenkin prinsessa Eleena. Eleena opiskeli lakia Lontoossa ja pyörittää omaa asianajotoimistoaan Kuala Lumpurissa. Yksityisyyttään varjelevasta Eleenasta ei juurikaan löydy valokuvia suurimpien kuvatoimistojen listoilta. Sen sijaan prinsessa esittäytyy ammattinsa kautta asianajotoimistonsa verkkosivuilla. Eleena on malesialaislehtien mukaan maan toiseksi rikkain nainen. Azureen ja Yong Sofia puolestaan ovat opiskelleet liiketaloutta.

3. Brunein kruununprinsessa Sarah


29-vuotiaasta Sarah Sallehista tuli Brunein kruununprinsessa vain 17-vuotiaana. Opiskelijatytön ja tuolloin 30-vuotiaan kruununprinssi Al-Muhtadee Billahin suhdetta seurattiin ympäri maailmaa. Erityisen kiinnostavan rakkaustarinasta teki se, että Sarah oli kuin kuka tahansa 17-vuotias koulutyttö, joka kuunteli Britney Spearsia ja ihaili prinsessa Dianaa.

Telegraph-lehden mukaan kuninkaallinen perhe oli hyvin huolissaan kolmikymppisen kruunuprinssin naimattomuudesta. Hänen pitkäaikainen naisystävänsä ei ollut Brunein sulttaanin mielestä sopiva prinssille, eikä prinssi halunnut mennä perinteiden mukaan naimisiin serkkunsa kanssa. Sarah ja kruununprinssi tapasivat yhteisen tuttavan kautta. Parin häät vuonna 2004 olivat aikansa seuratuin seurapiiritapahtuma Aasian maissa, houkutellen paikalle yli 2000 vierasta ympäri maailmaa. Satumaisissa häissä morsian verhottiin päästä varpaisiin timantteihin ja kultaan.

Vihkimisen jälkeen kruununprinssipari tervehti kansalaisia kultaisen Rolls Roycen kyydissä, jota seurasivat 103 limusiinia ja orkesteri. Luksushäiden arvioidaan maksaneen yli 4 miljoonaa euroa.

4. Thaimaan prinsessa Sirivannavari


29-vuotias prinsessa Sirivannavari on Thaimaan kuningas Rama X:n tytär. Useita kertoja maailman kauniimpien prinsessojen joukkoon äänestetty Sirivannavari työskentelee muotisuunnittelijana ja on esitellyt mallistoaan Bangkokin ja Pariisin muotiviikoilla. Prinsessa on kuin kotonaan seurapiireissä ja hänen yllään nähdään usein Chanelin, Hermesin ja Balmainin luomuksia.

Thaimaan prinsessan ja Englannin prinsessa Beatricen jäinen kohtaaminen Parisiin muotiviikoilla nousi otsikoihin ympäri maailman 2011. Sirivannavari oli yrittänyt tervehtiä Beatricea Ellie Saabin muotinäytöksessä, mutta prinsessa oli kieltäytynyt vaihtamasta tämän kanssa yhtäkään sanaa.

– Hän ei halua tavata prinsessaa, Beatricen turvamies oli todennut Sirivannavarille.

Thaimaan prinsessa oli lehtitietojen mukaan hämmästellyt muotinäytöksessä suureen ääneen minkä sortin prinsessa Beatrice mahtaa olla, jos tämä käyttäytyy noin tylysti.

Thaimaan muotia rakastava prinsessa on myös ansioitunut urheilun parissa ja edustanut Thaimaata sulkapallossa. Hän on kilpaillut myös ratsastuksessa.

Japanin prinsessa Mako


Japanissa erittäin suositun prinsessa Makon elämää seurataan tämän kotimaassa tiuhaan tahtiin lehtien sivuilla. Syksyllä 2014 Mako halusi irtioton kuninkaallisista velvoitteistaan ja muutti kaikessa hiljaisuudessa Britanniaan opiskelemaan.

Leicesterin yliopistossa taiteita opiskelleen Makon henkilöllisyys selvisi tämän opiskelutovereille vasta vuotta myöhemmin, kun yliopiston edustaja antoi paikallislehdelle haastattelun ja kertoi opiskelun olleen prinsessalle upea kokemus.

25-vuotias prinsessa on keisari Akihiton tyttärentytär. Japanin keisariperhe halusi pitää nuoren neidon henkilöllisyyden salassa, eikä edes japanilaislehdistö saanut tietää tarkemmin prinsessan uudesta elämästä Briteissä.

Brittilehtien mukaan japanilaiset vaihto-oppilaat tunnistivat Makon samantien, mutta prinsessa pyysi heitä säilyttämään salaisuuden.

– Mako on aivan upea opiskelija. Hän on kohtelias, vaatimaton ja kiltti. Hänellä on paljon ideoita ja mielipiteitä. Hänen kanssaan työskentely on ollut todellinen ilo, professori Simon Knell ylisti paikallislehden haastattelussa.

Prinsessa itse kieltäytyi opiskeluvuosinaan haastatteluista, eikä halunnut korostaa kuninkaallisia sukujuuriaan. Hän valmistui yliopistosta vuosi sitten tammikuussa.

– Tämä on ollut upea kokemus, prinsessa kuvaili lyhytsanaisesti brittilehdille opiskeluaikojaan.

Kreikan prinsessa Theodora


Kreikan viimeisen monarkin Konstantin II:n tytär Theodora, 33, tunnetaan etenkin Yhdysvalloissa kuninkaallisia sukujuuriaan paremmin näyttelijänä. Theodora Greece -taiteilijanimeä käyttävä prinsessa muutti Hollywoodiin ja sai roolin huippusuositussa Kauniit ja rohkeat -tv-sarjassa. Theodora on esittänyt saippuasarjassa Bill Spencerin sihteeriä Alison Montgomeryä vuodesta 2011 lähtien.

– Perheeni tausta ei ole ollut urallani este, eikä myöskään ole edistänyt sitä, Theodora on kertonut haastatteluissa.

Theodora viettää suurimman osan ajastaan Los Angelesissa, mutta hän on kertonut julkisuudessa olevansa erittäin ylpeä sukujuuristaan ja perheensä historiasta. Kotimaassaan prinsessa on sanonut vierailevansa joka kesä.

Theodora vietti lapsuutensa Britanniassa, ja hänen tiedetään olevan hyvin läheinen prinssi Williamin ja prinssi Harryn kanssa. Kuningatar Elisabet on prinsessan kummitäti.

– Kuningatar on aina ollut hyvin kiinnostunut elämästäni ja tukenut minua. Hänellä on loistava huumorintaju. Minulle hän on suuri esikuva, Theodora on kertonut Daily Mailin haastattelussa.

Belgian kruununprinsessa ElisabethVasta 15-vuotias kruununprinsessa Elisabeth on kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden tytär. Barbantin herttuattaren tittelin vuonna 2013 saanut Elisabet on Belgian kruununperimysjärjestyksessä toisena. Brysselissä hollanninkielistä yläkoulua käyvä tuleva kuningatar on ensimmäinen Belgian kruununperillinen, joka on aloittanut koulunkäynnin muulla kuin ranskan kielellä.

Prinsessa puhuu hollannin ja ranskan lisäksi sujuvasti myös englantia ja saksaa.

Elisabeth on nähty isänsä kuningas Philippen rinnalla edustustilaisuuksissa jo vuosien ajan. Ensimmäisen virallisen puheensa kruununprinsessa piti vain 9-vuotiaana hänen nimeään kantavan lastensairaalan avajaisissa.

– Olen hyvin onnellinen, että sairaala on nimetty minun mukaani. Toivon sairaalan auttavan monia lapsia, ja tiedän lasten pystyvän luottamaan henkilökunnan osaamiseen, prinsessa lausui ensimmäisessä puheessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt