Silvia julisti odottavansa lasta 40 vuotta sitten: ”Toivon, että se on prinssi”

Julkaistu:

Ilta-Sanomat kertoi etusivullaan 18. tammikuuta 1977 ilouutisen Ruotsista. Kuningatar Silvia odottaa esikoistaan. Kruununprinsessa Victoria syntyi maailmaan 14. heinäkuuta 1977.
– Odotan vihdoinkin lasta! Olen toivonut sitä koko ajan! Olen hyvin, hyvin onnellinen!

Näin kertoi kuningatar Silvia iloisesta perhetapauksesta lähimmilleen lounaalla silakkapihvien yli.

Hän toivoo, että heinäkuussa syntyvä lapsi on pieni prinssi. Silvian henkilääkäri ei vielä tässä vaiheessa osannut arvella, varttuuko pienestä palleroisesta Ruotsin kuningas vai kuningatar.

”Silvian vanhemmat olivat tänä aamuna onnesta lamaantuneita kuullessaan, että Silvia oli varjellut miehensä Kaarle Kustaan kanssa salaisuutta kolme kuukautta.

– Tänä iltana minä juon samppanjaa Alicen kanssa, sanoi ilahtunut Silvian isä.


Näin IS kirjoitti iloisesta perhetapahtumasta 18. tammikuuta 1977:

Silvian jo kolmisen kuukautta kestänyt raskaus on ollut hyvin varjeltu salaisuus Tukholman hovissa. Vain pieni joukko lääkäreitä on ollut siitä tietoinen Silvian ja Kaarle Kustaan lisäksi. Onnellinen kuningaspari ei ole kertonut keskellä heinäkuuta odotettavissa olevasta iloisesta perhetapauksesta edes perheensä jäsenille.

Silvian vanhemmat Walther ja Alice Sommerlath yllättyivät uutisesta täysin.

– Silvia ei ole juorunnut mitään. En tiennyt yhtään mitään tästä, soperteli Silvian isä.

– Ruotsin vuoksi toivon, että lapsesta tulee poika, mutta emme me pety vaikka hän olisi tyttökin! sanoo Walther Sommerlath.

Kuningattaren isä nauraa iloisena, että hän aikoo soittaa Tukholmaan Silvialle ja onnitella. Hän sanoi aamulla korkkaavansa pullon samppanjaa ennen iltaa

Kuningaspari piilotteli kuninkaanlinnassa odottamassa linnan virallisen tiedotteen antamista. He eivät aamulla ottaneet puheluja vastaan ja niinpä Silvian vanhemmat toivovat, että Silvia soittaisi heille mahdollisimman pian.

– Toivomme että tämä ei ole suinkaan suinkaan viimeinen hyvä uutinen Tukholmasta, Silvian vanhenemat sanoivat aamulla.

Christinakin odottaa lasta kesäksi. Muutamia kuninkaallisen perheen jäseniä olivat Silvia ja Kaarle Kustaa luokitelleet sen verran juoruileviksi, että heille tulevasta perhetapahtumasta uskallettiin kertoa vasta nyt. Heidän joukossaan ovat mm. kuninkaan siskot Margaretha, Birgitta, Desire ja Christina ja heidän perheensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt