Syytöksiä, raakoja paljastuskirjoja ja miljoonilla myytäviä rakkauskirjeitä – prinsessa Diana joutui lukuisten miesten pettämäksi

Julkaistu:

Petolliset miehet
Prinsessa Dianan elämään kuului paljon uskottuja ja läheisiä miehiä, joista moni lopulta petti hänen luottamuksensa.
Walesin prinsessa Dianan kuolemasta tulee 31. elokuuta kuluneeksi jo 19 vuotta. Ikoninen ja koko maailman rakastama sydänten prinsessa, tulevan kuninkaan prinssi Williamin ja tämän pikkuveljen prinssi Harryn äiti, on kuitenkin edelleen vähän väliä otsikoissa – kiitos aina uusien muistelmien ja paljastuskirjojen.

Prinssi Charlesin kanssa 19-vuotiaana avioituneen Dianan elämä oli tunnetusti kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Onneton ja myrskyisä avioliitto päättyi lopulta vuonna 1996 asumuseron jälkeen, ja vain vuotta myöhemmin vasta 36-vuotias Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa silloisen miesystävänsä Dodi Al Fayedin kanssa.


Diana kärsi avioliittonsa aikana jatkuvasti siitä, että oli todellisuudessa miehelleen vain se toiseksi paras vaihtoehto. Jo ennen avioliittoaan Dianan kanssa Charlesilla oli suhde nykyisen vaimonsa, Camilla Parker-Bowlesin, kanssa – ja tiettävästi suhde oli jatkunut myös Dianan kanssa solmitun liiton aikana.

Prinsessa Diana tukeutui toisiin miehiin yksinäisyydessään ja murheissaan, ja hänellä oli elämänsä varrella lukuisia läheisiä ja uskottuja miehiä – osa heistä oli rakastajia, osa vain ystäviä tai läheisiksi tulleita työntekijöitä.

Moni heistä on avannut sanaisen arkkunsa Dianan kuoleman jälkeen pettäen näin hänen ja hänen poikiensa luottamuksen.

Uusimpien paljastusten takana on henkivartija Ken Wharfe

Brittihovissa 16 vuotta ja prinsessa Dianan henkivartijana kuusi vuotta työskennellyt Ken Wharfe julkaisi brittihovia järkyttäneen teoksen Diana: Closely Guarded Secret jo vuonna 2002, mutta nyt hänellä on tekeillä kirjasta uusi painos uusine paljastuksineen entisestä työnantajastaan.

IS kertoi torstaina, kuinka brittilehti Daily Mail julkaisi elokuun alussa otteita Warfen uudesta, entistä yksityiskohtaisemmasta kertomuksesta elämästään Dianan rinnalla. Wharfe maalaa kuvan Dianasta ilkikurisena ja huumorintajuisena prinsessana, joka esimerkiksi piti onnenmaskottinaan seksilelua.


The Sun -lehden mukaan Wharfe myös kertoo, kuinka Diana yritti tappaa itsensä, kun avioliitto Charlesin kanssa alkoi hajota. Hän myös paljastaa, kuinka Charles alkoi tapailla Camillaa uudelleen Harryn syntymän jälkeen – ja ilmeisesti jo aiemminkin. Wharfen mukaan miehensä petoksesta järkyttynyt prinsessa oli lopulta itsekin valmis suhteelle – ja kuvioihin tuli komea upseeri ja ratsastuksenopettaja James Hewitt.

– Suhde toi mukanaan ilkeät, jopa tähän päivään asti kestäneet ja prinsessa Dianaa valtavasti suututtaneet huhut prinssi Harryn isyydestä. Mutta yksinkertainen päivämäärien vertailu jo todistaa, että olisi mahdotonta, että Hewitt olisi Harryn isä, Wharfe sanoo.

Telegraph-lehden mukaan hovin lähteet ja Wharfen kollegat ovat kuvailleet brittilehtien haastatteluissa teoksen olevan ”silkkaa fiktiota”. Uusista väitteistä äimistyneet britit ovat sosiaalisessa mediassa arvuutelleen Wharfen hakevan kirjoituksillaan vain huomiota ja rahaa.

Entinen rakastettu James Hewitt kaupitteli rakkauskirjeitä

Lukuisat naiset ovat vuosien saatossa myyneet julkisuuden henkilöihin liittyneitä rakkaustarinoitaan rahan toivossa, mutta prinsessa Dianan rakastaja ja ratsastuksenopettaja, entinen upseeri James Hewitt, on ehkä tunnetuin miespuolinen kiss and tell -hahmo.

Hewitt ja Diana tapasivat vuonna 1986, kun Diana palkkasi ratsuväen upseerin ratsastuksenopettajakseen voittaakseen elinikäisen pelkonsa hevosia kohtaan. Dianan ja Hewittin suhde kesti peräti viisi vuotta Dianan ollessa yhä naimisissa Charlesin kanssa. Myös Diana on myöntänyt suhteen.

Hewitt oli päälähteenä vuonna 1994 julkaistussa Anna Pasternakin kirjassa Princess in Love, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti Hewittin ja Dianan suhteesta.

Dianan kuoleman jälkeen vuonna 1999 Hewitt julkaisi omaelämäkertansa ja paljastuskirjansa prinsessasta, Love and War. Britanniassa ”rakkausrotaksi” haukutun Hewittin kirja floppasi, mutta Yhdysvalloista hän kuittasi miljoonashekin.


Tammikuussa 2003 Hewitt myönsi tv-lähetyksessä kaupittelevansa avoimesti prinsessa Dianan rakkauskirjeitä 10 miljoonalla punnalla.

– En ole tämän asian suhteen tekopyhä, olen vain rehellinen. Kirjeissä ei ole mitään häpeällistä, Hewitt sanoi tuolloin yhdysvaltalaiselle CNN:lle.

Hän kertoi saaneensa jo reilun kuuden miljoonan euron tarjouksen 64:stä käsinkirjoitetusta kirjeestä, jotka Diana lähetti hänelle vuosina 1989–1991.

Hewitt ei kuitenkaan tuolloin myynyt kirjeitä.

Vuonna 2015 Daily Mail paljasti Hewittin kaupitelleen uudestaan Yhdysvalloissa Dianalta ja tuolloin vasta kuusivuotiaalta prinssi Williamilta saamaansa kahdeksaa yksityistä kirjettä ja 26 korttia, jotka hän oli saanut vuosina 1987 ja 1988.

Brittilehti Mirrorin mukaan Hewitt ei kuitenkaan koskaan lopulta myynyt kirjeitä, vaan sanoi säilyttävänsä ne ”kuolemaansa saakka”.

– Kadun kaikkea, Hewitt vastasi lehden kysymykseen, kaduttaako häntä, että hän koskaan tapasi prinsessa Dianan.

Entinen hovimestari Paul Burrell petti myös Dianan pojat

Vuonna 2003 prinsessa Dianan hovimestarina yli kymmenen vuotta työskennellyt Paul Burrell julkaisi elämäkerran ja paljastuskirjan A Royal Duty. Kirjassa on Dianan henkilökohtaisia kirjeitä sekä Burrellin omaa kertomaa prinsessasta. Kirjeitä julkaistiin ennakkoon myös Daily Mirror -lehdessä lokakuussa 2003.

Burrell väitti julkaisseensa kirjeet puolustaakseen Dianaa, mutta prinssit William ja Harry julkistivat lausunnon, jossa he tuomitsivat jyrkin sanakääntein hovimestarin.

– Emme voi uskoa, että Paul, jota kohtaan on osoitettu suurta luottamusta, saattoi näin kylmällä ja tarkoituksellisella petoksella käyttää asemaansa hyväkseen, lausunnossa todettiin.

William ja Harry olivat lapsina hyvin läheisiä Dianan henkilökohtaisen hovimestarin Paul Burrellin kanssa. He vetosivat lausunnossaan Burrelliin paljastusten lopettamiseksi ja totesivat niiden jo tuottaneen heille suurta tuskaa.


Burrell väitti muun muassa, että Dianan todellinen suuri rakkaus ei ollutkaan Dodi Al Fayed, kuten siihen asti oli uskottu, vaan pakistanilainen sydänkirurgi Hasnat Khan. Diana ja Khan tapasivat toisensa 1995. Pariskunta seurusteli matalalla profiililla kaksi vuotta. Burrellin kertoman mukaan Khan katkaisi lopulta suhteen ja särki samalla Dianan sydämen. Khan ei ole koskaan suostunut kommentoimaan suhdettaan Dianaan.

Kun Burrellin kirjasta julkaistiin pokkari keväällä 2004, hän jatkoi paljastuksiaan. Hovimestarin mukaan prinsessa Diana uskoi, että hänen miehensä, prinssi Charles, oli sopinut avioerosta isänsä, prinssi Philipin, kanssa. Sopimuksen mukaan Charlesin olisi pitänyt ottaa ero Dianasta viiden vuoden avioliiton jälkeen. Diana koki, että hänet oli otettu kuninkaalliseen perheeseen ainoastaan synnyttämään kruununperijät, minkä jälkeen avioliitto puretaan.

Vuonna 2014 Burrell kertoi Express & Star -lehdelle, että ei katunut kirjaansa ja seisoi yhä sanomansa takana. Hän sanoi kirjoittaneensa paljastuskirjansa aikoinaan olosuhteiden pakosta pelastaakseen perheensä.

Burrellia syytettiin vuonna 2002 Dianan omaisuuden varastamisesta, mutta oikeudenkäynti peruuntui viime hetkellä. Kuningatar oli kertonut keskustelusta, jossa Burrell oli kertonut pitävänsä tallessa joitakin Dianan aarteista ja syytteistä luovuttiin. Tapaus jätti kuitenkin Burrellin pennittömäksi.

Entinen yksityissihteeri Patrick Jephson

Patrick Jephson työskenteli prinsessa Dianan yksityissihteerinä yli seitsemän vuotta vuoteen 1996 asti. Syksyllä 2000 Jephson julkaisi miljoonatilin tuottaneen paljastuskirjan Shadows of a Princess, jonka julkaisun kuningatar Elisabet tuomitsi poikkeuksellisen kovin sanoin. Kuningatar ei onnistunut estämään kirjan julkaisua, mutta leimasi vaitiolovelvollisuutensa rikkoneen kirjoittajan petturiksi.

Sunday Times julkaisi tuolloin otteita kirjasta. Diana rakasti Jephsonin mukaan prinssi Charlesia kuolemaansa asti ja olisi ollut valmis antamaan tälle kaiken anteeksi.


Ennen kuolemaansa Diana muuttui Jephsonin mukaan vainoharhaiseksi, sillä hän vaati repimään jopa matot Kensingtonin palatsin lattioista tarkistaakseen, ettei niiden alle ollut kätketty pieniä mikrofoneja. Prinsessa myös epäili, että hänen autonsa jarruja oli kopeloitu ja että hänet oli yritetty ampua Kensigtonin puistossa.

Jephson myös paljasti prinsessan unelmoineen muuttavansa James Hewittin kanssa maalaistaloon, joka olisi täynnä lapsia ja lemmikkieläimiä. Diana kuitenkin hylkäsi Hewittin niin kuin kaikki muut ihmiset, joista ei ollut enää hänelle hyötyä. Hyväntekijänä tunnettu Diana olikin Jephsonin mukaan tarvittaessa kova ja kylmä, potkuja herkästi jakeleva pomo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt