Näin perimysjärjestys muuttuu Ruotsissa – Madeleinen lapset sivuun

Ruotsiin saatiin äskettäin uusi, pieni kuninkaallinen.

Kruununprinsessa Victoria puolisonsa Danielin ja tyttärensä Estellen kanssa seuraamassa jääkiekko-ottelua Tukholmassa 13. helmikuuta.

2.3.2016 23:34

Ruotsin perimysjärjestys on määritelty alun perin säätyvaltiopäivillä Örebrossa vuonna 1810. Vuonna 1980 Ruotsissa astui voimaan esikoisoikeus, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että monarkin ensimmäinen lapsi on perijä sukupuolesta riippumatta.

Tällä hetkellä voimassa olevassa perimysjärjestyksessä ensimmäisenä on kuningas Kaarle XVI Kustaan esikoistytär, kruununprinsessa Victoria. Hänen jälkeensä perimysjärjestyksessä tulevat prinsessa Estelle, prinssi Carl Philip, prinsessa Madeleine ja tämän jälkeen Madeleinen lapset Leonore ja Nicolas.

Victorian ja prinssi Danielin toinen lapsi ja pian sen jälkeen prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoislapsi tulevat kuitenkin muuttamaan kruununperimysjärjestystä. Carl Philipin ja Sofian esikoisen synnyttyä kruununperimysjärjestys tulee olemaan seuraava:

  1. Kruununprinsessa Victoria

  2. Prinsessa Estelle

  3. Victorian ja Danielin toinen lapsi

  4. Prinssi Carl Philip

  5. Carl Philipin ja Sofian esikoinen

  6. Prinsessa Madeleine

Ruotsin kuningashuone on joutunut vastaanottamaan paljon kritiikkiä viime vuosina. Erityisesti kuninkaallisten rahakas elämäntyyli harmittaa monia ruotsalaisia. Tylyimmät arviot ennustavatkin, että Ruotsi muuttuisi lähitulevaisuudessa tasavallaksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että Estelle ei välttämättä ehtisi koskaan toimia hallitsijana.

Prinsessa Leonoren äiti Madeleine on perimysjärjestyksessä kuudes.

Tutkimusten mukaan Ruotsin pienet kuninkaalliset ovat kuitenkin nostaneet kuninkaallisperheen suosiota kansan keskuudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?