Professori arvostelee herttuatar Catherinea tylysti – ei muuta tehtävää kuin tehdä lapsia - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Professori arvostelee herttuatar Catherinea tylysti – ei muuta tehtävää kuin tehdä lapsia

Kruununprinssi Williamin puoliso Catherine edustaa paljolti 1500-luvun kuninkaallista, Daily Mail kirjoittaa.

21.7.2015 14:43

Cambridgen herttuatar Catherinella on keskiluokkainen perhe- ja koulutustausta, joista voisi päätellä hänen tavoittelevan omaa uraa perheen rinnalla.

Hänen pukeutumistyylinsä ja karismansa vetoavat suureen yleisöön, ja Catherinen on sanottu modernisoineen Iso-Britannian kuningatarperhettä ja tuoneen kuninkaalliset lähemmäs kansaa.

Brittiläisen Exeter yliopiston emeritusprofessori Helen Watanabe-O´Kellyn mukaan Catherine kuitenkin muistuttaa hätkähdyttävän paljon 1500-luvun kuninkaan puolisoa, joilla oli vain yksi tarkoitus – lisääntyminen, Daily Mail kertoo.

Catherinen puoliso, prinssi William on kruunuperimysjärjestyksessä toisena isänsä Charlesin jälkeen. Professori kertoo brittilehden haastattelussa, että herttuattaren tärkein tehtävä on tuottaa jälkeläisiä.

– On kiehtovaa, että herttuatar tekee täsmälleen samanlaisia asioita, kuin 1500-luvun kuninkaallisen voisi olettaa tehneen, professori kertoo.

– Rooli ei ole muuttunut lainkaan, vaikka Catherinella on keskiluokkainen tausta, ja hän on brittiläinen, professori lisää.

Watanabe-O´Kelly muistuttaa, että entisaikojen kuninkaallisilla oli tapana naida kuninkaallisia muista maista. Ulkomaalaisilla prinsessoilla oli tapana muokata kulttuuria ja tapoja modernimpaan suuntaan, joten he ovat vaikuttaneet historiaan paljon enemmän kuin Catherine.

– Tällä tavoin modernit prinsessat esittivät aktiivista roolia kulttuurin kehittymisen eteen, professori kertoo ja lisää monien prinsessojen vaikuttaneen esimerkiksi taiteeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?