Kuninkaalliset

Kaarle Kustaan isosisko elää taviksen elämää

Julkaistu:

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan isosisko elää varsin tavanomaista elämää kaukana Ruotsin hovin vilskeestä.
Prinsessa Margaretha, 78, muutti Englannin Oxfordshireen jo vuosia sitten, sillä hän halusi elää normaalia elämää ilman jatkuvaa suurennuslasin alla oloa.

Iäkästä prinsessaa nähdään enää harvoin julkisuudessa, ja viimeksi hänet nähtiin Ruotsissa prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin häissä kesäkuussa.

Ruotsalaislehti Expressen matkasi Isoon-Britanniaan selvittämään kuninkaan sisaren olinpaikkaa. Expressen sai selville, että Margaretha elää rauhallista elämää Oxfordshiressä sijaitsevassa pikkukylässä, jossa kukaan ei tunnista häntä prinsessaksi.

- Hän halusi elää yksityistä elämää ja muutti siksi Englantiin miehensä kanssa. Siellä hän katosi julkisuudesta, hoviasiantuntija Sten Hedman kertoo Expressen-lehdelle.

Margaretha shoppailee alueen pikkukaupoissa, asuu pienessä kivitalossa ja ajelee tavallisella Hondalla, jonka takaosassa on iso lommo.

Viihtyy omissa oloissaan

Expressenin haastattelemat naapurit olivat autuaan tietämättömiä, että heidän naapurinsa onkin ihka oikea prinsessa.

- En tiennyt, että hän on prinsessa. Uskon, että tämä on hyvä paikka hänelle, sillä täällä asuu muitakin tunnettuja henkilöitä. Täällä he voivat olla rauhassa uteliailta katseilta, paikallinen kauppias Claire Jarvis kertoo lehdelle.

Oxfordshiren asukkaat kertovat prinsessan viihtyvän omissa oloissaan, eikä hän osallistu kyläläisten yhteisiin illanviettoihin.

Margarethasta olisi voinut tulla aikanaan kuningatar, jos Ruotsin lainsäädäntö olisi sen sallinut. Margaretha on Kaarle Kustaan isosisko, mutta tuolloin nainen ei voinut olla kruununperijä, joten kruunu siirtyi pikkuveli Kaarle Kustaalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt