Kuningatar Silviasta kirja – isän natsimenneisyys vainoaa yhä Silviaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Uutuuskirja
Kuningatar Silvia pääsee ääneen marraskuussa julkaistavassa Drottning Silvia –en jubileumbokissa. Silvia käsittelee kirjassa myös isänsä natsimenneisyyttä, joka on vaivannut kuningatarta paljon.
Silvia kertoo kirjassa elämästään ja käsittelee myös isänsä Walther Sommerlathin natsimenneisyyttä. Silvian isän uskotaan kuuluneen Saksan natsipuolueeseen.

- Hän on ollut hyvin avoin, kirjailija Roger Lundgren kertoo Aftonbladetille.

Kirjailija Roger Lundgren kertoo Silvian ryhtyneen selvittämään isänsä menneisyyttä, sillä hänestä oli tärkeää selvittää totuus.

- Silvia sanoi, että totuuden selvittäminen on hänelle erittäin tärkeää. Hän kertoi tekevänsä sen, mitä jokainen lapsi tekisi vanhempiensa puolesta. Hän halusi puolustaa isäänsä, sillä hän ei ole enää täällä puolustamassa itse itseään.

Lundgren uskoo, että kuningatar tuntee olevansa vastuussa siitä, mitä hänen isänsä on voinut tehdä.

Silvian isän natsiyhteyksistä nousi Ruotsissa kohu, kun vuonna 2002 ruotsalaislehti Arbetaren selvitti Walther Sommerlathin kuuluneen Saksan natsipuolueeseen.

Silvian isä teki omaisuuden tehtaalla, jonka natsit veivät sen juutalaisomistajalta.

Silvia on vastannut usein kysymyksiin isänsä taustasta haastatteluissa.

- Minut yllätti suuresti se, että isäni liittyi natsipuolueen jäseneksi jo hyvin varhaisessa vaiheessa, vuonna 1934, vuosi Hitlerin valtaannousun jälkeen. Se on vaikuttanut perheeseeni syvästi. Rasismi oli ja on, hirvittävä asia, Silvia kertoi Ruotsin hovin sivuilla viime vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt