Catherinella oli sormessaan Dianan sormus - katso kuvat! - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Catherinella oli sormessaan Dianan sormus - katso kuvat!

Catherine saapui esittelemään vain päivän vanhaa poikaansa hehkuvana vaaleansinisessä mekossa.

Onnelliset vanhemmat toivat prinssinsä näytille.­

24.7.2013 10:28

Jenny Packhamin suunnittelema pilkkumekko muistutti prinsessa Dianan vaatetusta, kun tämä esitteli ensimmäisen kerran julkisuudessa prinssi Williamin kesällä 1982.

Prinssi William syntyi saman St. Maryn sairaalan Lindo-osastolla 21. kesäkuuta 1982 tiistaiaamuna 16-tuntisen synnytyksen jälkeen. Puoliltapäivin hymyilevä ja tyytyväinen Charles tuli tervehtimään sairaalan edustalla odottanutta väkijoukkoa.

- Onneksi lapsi ei ole perinyt minun ulkonäköäni, isäksi tullut Charles sanoi tuolloin IS:n mukaan.  

Kun Diana, Charles ja William poistuivat sairaalasta tiistai-iltana, he jäivät hetkeksi kuvattavaksi sisäänkäynnille ennen kuin palasivat Buckinghamin palatsiin pienen prinssinsä kanssa. Diana oli pukeutunut vaaleanvihreään pilkulliseen leninkiin, jossa oli valkeat kaulukset.

Kun Catherine puolestaan tuli esittelemään pikkuistaan Williamin kanssa, hänellä oli sormessaan Dianan sormus. Catherinen kihlasormus kuului näet aikoinaan Dianalle. Sormuksessa on 18-karaatin safiiri, jota ympäröivät timantit. Diana valitsi elegantin sormuksen kultaseppänsä Garrardin valikoimasta mennessään kihloihin prinssi Charlesin kanssa 1981. Se maksoi tuolloin 28000 puntaa eli noin 34000 euroa, mutta uniikkikorun arvoa ei voi mitata rahassa.

Kun Diana kuoli, prinssi Harry peri hänen äitinsä kihlasormuksen. Today-lehden mukaan William puolestaan peri äitinsä Cartier-kellon. Harry ajatteli, että sormus kuuluu tulevan kuningattaren sormeen ja antoi sen veljelleen.

William otti salaisessa operaatiossa sormuksen turvasäilöstä ja kuljetti sitä mukanaan kolme viikkoa repussaan parin ollessa matkalla Afrikassa. Lopulta hän kosi tyttöystäväänsä lokakuussa 2010 Kenian kansallispuistossa sijaitsevassa Rutundu Log Cabinsissa.

- En halunnut päästää sitä silmistäni. Minne tahansa menin, huolehdin siitä tarkasti, koska tiesin olevani suurissa vaikeuksissa, jos se häviäisi, William kertoi kihlajaistilaisuudessaan.

Catherinen sormus kuului alun perin prinsessa Dianalle.­

Diana käytti sormusta vielä erottuaan Charlesista. - Sormus on hyvin tärkeä minulle. Halusin varmistaa, ettei äitini unohdu tästä päivästä, vaan jakaa innostuksen siitä, että vietämme loppuelämämme yhdessä, William jatkoi.

Kate Middleton sanoi kihlajaisissaan toivovansa pystyvänsä pitämään huolta sormuksesta.

Lady Diana Spencer ja prinssi Charles kihlajaiskuvassaan 24 helmikuuta 1981.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?