Catherine ja William saivat pienen prinssin

Iso-Britannian kuningashuone on saanut uuden jäsenen.

22.7.2013 22:41 | Päivitetty 23.7.2013 8:29

Herttuatar Catherine synnytti eilen esikoislapsensa. Pojasta tuli Cambridgen prinssi.

Lapsi painoi syntyessään 3 kiloa ja 900 grammaa. Vauva syntyi kello 18.24 Suomen aikaa.

Virallinen ilmoitus prinssin syntymästä Buckinghamin palatsin edessä.

Palatsin mukaan sekä äiti, että lapsi voivat hyvin, mutta herttuatar ja vauva pysyvät sairaalassa yön yli.

- Emme voisi olla onnellisempia, Prinssi William kommentoi lapsen syntymää BBC:n mukaan.

William jäi yöksi Catherinen ja poikalapsensa kanssa sairaalaan, kertoo Daily Mail. Sairaalassa ei näkynyt Catherinen äitiä Carolea eikä Pippaa, joiden uumoiltiin osallistuvan synnytykseen.

Palatsin virallisen twiitin mukaan kuningatar Elisabet ja Edinburghin herttua tietävät lapsen syntymisestä ja ovat siitä iloisia. Myös prinssi Charles, herttuatar Camilla sekä prinssi Harry ovat tietoisia lapsen syntymästä.

Palatsin mukaan prinssi William oli mukana koko synnytyksen ajan.

Uuden kuninkaallisen syntymästä ilmoitettiin virallisesti myös Buckinghamin Palacen edustalle pystytetyllä telineellä. Lue hovin virallinen tiedote sanasta sanaan tästä

Catherinen synnytys alkoi varhain maanantaiaamuna. Hän kiirehti Suomen aikaa noin kello kahdeksalta sairaalaan Williamin kanssa autolla.

Maailman media oli majoittunut jo usean viikon ajaksi St. Maryn sairaalan Lindo-siiven etuoven eteen odottamaan herttuatar Catherinen synnytystä. Synnytyksen alkaminen olisi jäänyt medialta huomaamatta, ellei kaksi valokuvaajaa olisi tajunnut vahtia myös takaovea.

Jesal Parshotam näki Catherinen saapuneen autolla St. Maryn sairaalan takaovesta. Parshotam twiittasi näkemästään ja aiheutti näin kuhinan Twitteriin.

Herttuapari piti maailman pimennossa myös vauvan syntymän hetkellä, ja päätti odottaa kokonaiset neljä tuntia, ennen kuin ilmoittivat lapsen syntymästä.

Onnelliset vanhemmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?