Kuninkaalliset

Japanin prinsessa halusi tavata Oiva Toikan pikavisiitillään

Julkaistu:

Tukholmassa tanssittujen prinsessahäiden vieraana ollut Japanin keisarilliseen sukuun kuuluva prinsessa Hisako Takamado piipahti kotimatkallaan Helsingissä.
Prinsessa lensi sinivalkoisin siivin Tukholmasta Tokioon ja koneen vaihdon aikana Helsingissä hän ehti tavata ihailemansa taiteilijan, professori Oiva Toikan.

Fiskarsin viestintäpäällikkö Tuija Aalto-Setälä vahvistaa Ilta-Sanomille tapaamisen.

- Prinsessa oli etukäteen ilmoittanut, että koneenvaihdon aikana hän haluaisi tavata professori Toikan ja totta kai kohtaaminen järjestyi, viestintäpäällikkö Aalto-Setälä vahvistaa.

Aalto-Setälä ei itse ollut lentoasemalla paikalla, mutta hänelle kerrottiin tapaamisen olleen lämmin ja mutkaton. Oiva Toikkaa ja prinsessaa voisi luonnehtia jopa ystäviksi.

Prinsessa Hisako Takamado on ollut Toikan lasilintujen ja professorin muiden lasitöiden ihailija jo vuosia. Kun Toikan suuri näyttely järjestettiin Helsingissä Design Museossa 2010, prinsessa Hisako saapui paikalle.

Hän halusi ehdottomasti tulla katsomaan tuota näyttelyä ja teki sen vuoksi yksityisvierailun Suomeen.

Prinsessa tapasi myös tuolloin Toikan, ja he nauttivat illallisen yhdessä. Kun Oiva Toikka puolestaan käväisi taannoin Japanissa, prinsessa kutsui hänet illalliselle.

- Olemme kuulleet, että prinsessa kerää Toikan lintuja, ja hän saikin lentokenttätapaamisen aikana professorilta tämän vuoden linnun, viestintäpäällikkö Aalto-Setälä kertoo.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt