Kuninkaalliset

Tiesitkö tätä Madeleinesta ja Chrisista? Katso 10 faktaa

Julkaistu:

Hääjuhla alkaa iltapäivällä kello 16.30. IS seuraa häähumua Tukholmassa.

Ennen sitä, tässä 10 faktaa päivän juhlituimmasta parista.Prinsessa Madeleine

1. Madeleine Thérèse Amelie Josephine, Ruotsin prinsessa ja Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuatar syntyi 10. kesäkuuta 1982. Madeleine avioituu juuri ennen 31-vuotissyntymäpäiväänsä.

2. Madeleine syntyi kuningasperheen kuopukseksi sisarustensa Victorian ja Carl Philipin jälkeen. Hän on kruununperimysjärjestyksessä neljäs. Hänen ja Carl Philipin edelle nousi 2012 syntynyt prinsessa Estelle.

3. Prinsessa pääsi ylioppilaaksi vuonna 2001. Sen jälkeen hän opiskeli taidehistoriaa Tukholman yliopistossa.

4. Nykyään Madeleine työskentelee äitinsä, kuningatar Silvian perustamassa Childhood Foundation -hyväntekeväisyysjärjestössä New Yorkissa. Vuonna 2006 hän teki samassa kaupungissa neljän kuukauden harjoittelun Unicefille.

5. New Yorkissa asumisen parhaita puolia on Madeleinen mielestä yksityisyys. Monen kohun kouriin joutunut prinsessa nauttii saadessaan kulkea Manhattanin kaduilla kuin kuka tahansa suurkaupunkilainen.

6. Madeleinen kiinnostuksenkohteisiin kuuluvat kulttuuri, hiihtäminen ja laskettelu. Aiemmin hänellä oli bileprinsessan maine, ja nykyäänkin hänet voi silloin tällöin nähdä New Yorkin yksityisklubeilla.

7. Ennen Chrisiä Madeleine oli kihloissa juristi Jonas Bergströmin kanssa. Pari ehti seurustella kahdeksan vuotta ennen kihlautumistaan, ja heidän oli määrä mennä naimisiin syksyllä 2010. Keväällä mediassa kuohui, kun norjalainen Tora Uppstrom Berg ilmoitti Jonaksen pettäneen Madeleinea kanssaan. Madeleine purki kihlauksen ja pakeni New Yorkiin.

8. Yksityisyyttään suojellakseen Madeleine on ilmoittanut jäävänsä ainakin toistaiseksi asumaan Yhdysvaltoihin. Hän jatkaa avioitumisen jälkeenkin työskentelyään Childhood Foundationissa.

9. Madeleine ilmoitti jo vuonna 2009 kihlautuessaan Jonas Bergströmin kanssa haluavansa lapsia. Ruotsin hovi saanee siis lisäystä Chrisin ja Madeleinen esikoisen muodossa mahdollisesti piankin.

10. Chris on kuvaillut ensitapaamista Madeleinen kanssa seuraavasti: "Heti ensimmäisestä hetkestä lähtien tunsin jotakin hyvin erityistä Madeleinen kanssa."Chris O’Neill

1. Christopher Paul O’Neill syntyi 27. kesäkuuta 1974. Hän täyttää tänä kesänä 39 vuotta, eli on kahdeksan vuotta tulevaa puolisoaan vanhempi.

2. Chrisin vanhemmat ovat Eva Maria Walter sekä jo edesmennyt Paul Cesario O’Neill. Äiti Eva on kotoisin Itävallasta ja isä Paul Isosta-Britanniasta. Chrisillä on viisi siskopuolta isänsä aiemmasta liitosta. Chrisillä on sekä Yhdysvaltojen että Ison-Britannian kansalaisuus.

3. Chris kävi koulua sisäoppilaitoksessa Sveitsissä ja suoritti kansainvälisten suhteiden kandidaatin tutkinnon Bostonin yliopistossa Yhdysvalloissa. Maisterin tutkinnon Chris puolestaan suoritti New Yorkissa Columbian yliopistossa.

4. Prinsessa Madeleinen tuleva aviomies on liikemies ja on osakkaana rahoitusfirma Noster Capital Internationalissa. Aiemmin hän työskenteli muun muassa NM Rothschildilla ja Sons and Steinberg Asset Managementilla Yhdysvalloissa.

5. Chrisin ei nähdä useinkaan hymyilevän edustaessaan Madeleinen kanssa erilaisissa hovin tilaisuuksissa. Tämän arvellaan johtuvan siitä, että hän ei vielä ole sinut tilanteen kanssa.

6. Chris omistaa luksushuvilan Floridan Palm Beachilla Yhdysvalloissa. Hän on urheilullinen, ja pitää laskettelusta ja golfista. Chris kannattaa jalkapallojoukkue Chelsea FC:tä.

7. Ennen Madeleinea Chrisin tiedetään kuuluneen New Yorkin eliittiin ja viettäneen aikaansa seurueissa, joihin kuului muun muassa malleja.

8. Avioitumisen jälkeen Chris ei saa kuninkaallista titteliä, koska ei halua sitä. Kuningasperheen varsinaisen jäsenen tulisi olla Ruotsin kansalainen, eikä hän saisi pitää virkaansa työelämässä. Chris sen sijaan haluaa jatkaa uraansa liikemaailmassa. Lisäksi hän tahtoo suojella sukulaisiaan julkisuudelta.

9. Madeleinen ja Chrisin mahdolliset tulevat lapset eivät välttämättä pääse kruununperimysjonoon. Tuleva lapsi voi menettää oikeuden kruunuun, jos pari jää asumaan Yhdysvaltoihin häiden jälkeen. Kruununperillisen tulisi nimittäin kasvaa Ruotsissa.

10. Madeleine on kuvaillut Chrisiä lämpimäksi ihmiseksi: "Hänellä on suuri sydän, ja hän saa ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi. Christopher on ajattelevainen ja antelias henkilö."

Lähteet: Ruotsin hovi, IS-arkisto, Aftonbladet, Wikipedia, Hello

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt