Ruotsin ja Tanskan hoveissa kastajaissuma

Julkaistu:

Ruotsin ja Tanskan pikkuprinsessat kastetaan kahden päivän välein.
Euroopan kuninkaallisten kampaajilla ja puvustajilla riittää puuhaa, kun Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Tanskan prinssi Joachimin vastasyntyneet pienet tyttäret kastetaan toukokuun lopulla vain kahden päivän välein.

- Osa vieraista on varmasti samoja, kuten Tanskan kruununprinssi Frederik ja hänen puolisonsa Mary, ruotsalaislehti Aftonbladetin hovitoimittaja Jenny Alexandersson arvioi Ilta-Sanomille.

- Koska Estelle on kruununperijä, hänen ristiäisistään tulee suuremmat ja juhlavammat, ja vieraina on enemmän kuninkaallisia.

Alexandersson ei usko, että pikkuprinsessojen vanhemmat ehtivät tiukan aikataulun takia toistensa juhliin.

-  Mutta ei se mahdotonta ole, ovathan Ruotsin ja Tanskan kuningasperheet läheisissä väleissä. Hovista ei ole vielä vahvistettu asiaa.  

Molemmat  hovit salaavat ristiäisten yksityiskohdat. Tanskan hovi ei ole paljastanut edes prinsessansa nimeä.  

- Uudesta prinsessasta tulee todennäköisesti kaksikielinen, joten yksi hyvä veikkaus etunimeksi voisi olla esimerkiksi Philippa tai Filippa, arvioi Kööpenhaminan yliopiston nimistöntutkija Michael Lerche Nielsen
tanskalaislehti BT:lle prinsessan synnyttyä tammikuussa.

Myös molempien pikkuprinsessojen kummeista käydään kiivasta arvailua.
 
Daniel ja Victoria ovat vihjanneet, että Tanskan prinsessa Marysta tulisi kummi, koska Estelle sai hänen nimensä. Uskon, että Estelle saa lisäksi kummit Hollannista, Belgiasta tai Norjasta. Danielin sisar Anna on myös hyvä ehdokas, samoin kuin Victorian paras ystävä Caroline Kreuger Nilsson, Alexandersson sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt