Prinsessa Madeleine jättää Ruotsin

Julkaistu:

Prinsessa Madeleine on tehnyt Ruotsin veroviranomaisille ilmoituksen muutosta ulkomaille.
Valtavan syytösryöpyn kohteeksi viime aikoina joutunut prinsessa Madeleine ei ainakaan itse helpota tilannettaan.

Kuningashuoneen verkkosivuilla viime torstaina julkaistussa erikoishaastattelussa kerrotaan, että Madeleine on tehnyt Ruotsin veroviranomaisille ilmoituksen muutosta ulkomaille.

Hän on siis vastedes kirjoilla Yhdysvalloissa.

- Tulevan vuoden aikana asun ja työskentelen New Yorkissa, prinsessa kertoo hovin sivuilla.

- Tämä ei ole mikään ilouutinen kuningasperheelle. Hän on kuitenkin Ruotsin prinsessa, ja nyt hänen valintansa on muuttaa pois maasta, Ruotsin hovia 15 vuoden ajan lähietäisyydeltä seurannut Expressenin hovitoimittaja Johan T. Lindwall arvioi Ilta-Sanomille.

"Ruotsin hyväksi Yhdysvalloista"


Madeleine on asiasta eri mieltä.

- Se, että asun Yhdysvalloissa, ei tarkoita sitä, että roolini Ruotsin prinsessana muuttuu. Työskentelen jatkossakin Ruotsin hyväksi Yhdysvalloista käsin, Madeleine puolustaa muuttoaan hovin sivuilla.

Madeleinen ja koko kuningashuoneen maineelle uutinen on kova kolaus. Aftonbladetin vastikään teettämässä mielipidetutkimuksessa selvisi, että Madeleine on kuningasperheen epäsuosituin jäsen. Vain kolmasosa kansasta luottaa häneen.

Madeleine työskentelee New Yorkissa jatkossakin lastensuojelujärjestö Childhoodissa. Hovin verkkosivuilla hän kertoo valmistelevansa tällä hetkellä erästä suurta kampanjaa sekä yhdistettyä hyväntekeväisyysillallista ja seminaaria.

Sisarentytär Estellen ristiäisten jälkeen on luvassa työmatka Texasiin.

- Siellä saan mahdollisuuden tavata Laura Bushin, joka on omistautunut sosiaalisille kysymyksille, aivan kuten minäkin. Tapaamisesta tulee todella mielenkiintoinen, ja odotan sitä kovasti, Madeleine kertoo. 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt