Tämän vuoksi Danielin puhe oli niin suuri menestys

Julkaistu:

Puhetaidon asiantuntija Elaine Bergqvist kertoi Aftonbladetille, miksi prinssi Danielin puhe oli niin suuri menestys.

- Hän katsoi henkilöä, kenelle puhui. Kun hän puhui vaimostaan, niin hän katsoi herkeämättä Victoriaan, Bergqvist analysoi.

Bergqvist kiitteli myös Danielin puhetyyliä, joka oli selkeä ja rauhallinen.

- Hän piti useita taukoja painottaakseen sanojen merkitystä.

Myös sisältö sai kiitosta Bergvistiltä.

Hänen mielestään puhe oli romanttinen ja henkilökohtainen eli täysin erilainen, mitä kuninkaallisilta on totuttu kuulemaan. Tämä sai televisiokatselijat hänen puolelleen, sillä se korosti hänen erityislaatuisuuttaan kuningasperheen ja "tavallisen kansan" jäsenenä.

Bergqvistin mukaan pieni hermostuminen, joka näkyi naurunröhähdyksenä aplodien aikana, vain lisäsi sympaattisuutta.

Kuningasperheen ystävä Herman Lindqvist kiitteli myös Danielin rohkeutta puhua tunteistaan.

- Hän puhui rakkaudesta tavalla, jota kukaan ei ole ennemmin tehnyt Ruotsissa, niin luonnollisesti ja ujostelematta.

Näin Daniel puhui:

"En unohda koskaan, kuinka hän joitakin vuosia sitten oli lähdössä yhdelle monista matkoistaan, tällä kertaa Kiinaan. Olisimme erossa kokonaisen kuukauden. Illalla ennen hänen lähtöään hän saapui kotiin edustustilaisuudestaan ja hänellä oli paljon valmisteltavaa ennen kuukauden mittaista matkaansa, joka hänellä oli edessään. Mutta sen sijaan, että hän olisi saanut nukuttua kallisarvoiset yöunet, hän valvoi koko yön ja kirjoitti. Aamulla, kun hän oli lähtenyt, löysin laatikon. Laatikosta löysin kolmekymmentä ihanaa kirjettä, jotka oli osoitettu minulle. Yksi jokaiselle päivälle kun hän olisi poissa."

"Olipa kerran nuori mies, joka ehkä ei ollut sammakko, kuten Grimmin veljesten sadussa, mutta ei todellakaan mikään prinssi. Ensisuudelma ei muuttanut tätä asiaa, Daniel kertoi naurattaen yleisöä"

"Rakas Victoria, olen niin ylpeä siitä, että olemme yhdessä. Olen niin onnellinen, että saan olla miehesi."

" Aion tehdä kaikkeni, jotta olisit aina yhtä onnellinen kuin olet tänään. Victoria, suurin kaikista on rakkaus. Rakastan sinua niin."