Neitsyyden menettäminen mietityttää 15-vuotiasta tyttöä: ”Mistä tietää, että on oikeasti valmis?” - Kukat ja mehiläiset - Ilta-Sanomat

Neitsyyden menettäminen mietityttää 15-vuotiasta tyttöä: ”Mistä tietää, että on oikeasti valmis?”

Kuvituskuva
Julkaistu: 20.12.2016 20:10

Lääkärin mukaan kannattaa vielä nauttia halailuista ja pussailuista ja antaa iän karttua ennen ekaa kertaa.

”Olen 15-vuotias tyttö ja neitsyt. Seurustelen minua vuotta vanhemman pojan kanssa ja olen tuntenut hänet pari vuotta. Olemme seurustelleet kolmisen kuukautta ja olen todella iloinen hänen kanssaan ja tunnen, että olen turvassa.

Ongelmani on, että tiedostan, etten ole vielä valmis seksiin enkä edes haluaisi sitä hänen kanssaan vielä, mutta kun vaikka halailemme ja pussailemme ja hän saa erektion, tavallaan itsekin innostun ja äkkiä tunnen olevani valmis seksiin. En halua tehdä sitä nopeasti ja kun olen vielä epävarma.

Luulen, että jos harrastaisimme seksiä vain, koska tunnen hetken innostuksella itseni varmaksi, katuisin sitä jälkeenpäin. Hän on itsekin sanonut, ettei välttämättä vielä halua sitä, mutta hän sanoo myös, että sitten kun minä olen valmis, hänkin on valmis.

En kuitenkaan halua pakottaa häntä mihinkään. Mistä tiedän, että olen oikeasti valmis? Tuleeko yleensä verta ekalla kerralla? Kun olen suojaikärajan alapuolella ja hän on 16, tarkoittaako se, ettei meidän pitäisi vielä harrastaa seksiä?

Nimim m..su.

Vastaus: Olet varsin kypsästi pohdiskellut omaa suhtautumistasi seksielämän aloittamiseen ja tiedostat, ettet halua vielä aloittaa etkä koe olevasi valmis siihen, joten toimi sen mukaan. Antakaa karttua ikää hieman lisää ja nauttikaa halailuista ja pussailuista yms.

Myös poikaystäväsi on hänkin fiksusti pohtinut asia omalta osaltaan. Kun ikää ja tavallista seurustelukokemusta karttuu lisää, niin ajan myötä koet myös olevasi henkisesti valmis aloittamaan seksielämän ilman ikärajapaineita. Yhdyntöjen aloittamisen yhteydessä ekakerralla voi joskus tulla hieman verta.

Kysy Ekiltä Kukat ja mehiläiset -palstalla

Yleislääkäri Erkki-Pekka+"Eki"+Helle" class="person">Erkki-Pekka "Eki" Helle on vastannut 10–25-vuotiaita nuoria askarruttaviin kysymyksiin vuosikymmenten ajan.

Sinä 10-25-vuotias nuori, mietityttääkö puberteetti tai muu terveyteen liittyvä asia? Kysy Ekiltä, Eki vastaa.

Lähetä tästä kysymys Ekille

Ekin vastauksia pääsee seuraamaan osoitteessa:

>> http://www.iltasanomat.fi/kukatjamehilaiset

Tuoreimmat osastosta