Nuorella neitsytmiehellä on penishuoli: ”Se on vain 12 cm miesvahvuudessa” – Mitä sanoo lääkäri? - Kukat ja mehiläiset - Ilta-Sanomat

Nuorella neitsytmiehellä on penishuoli: ”Se on vain 12 cm miesvahvuudessa” – Mitä sanoo lääkäri?

Peniksen pituutta ei kannata murehtia määräänsä enempää.

20.6.2015 7:32

Moikka!

Olen 22-vuotias mies, vielä neitsyt. Olen huolissani peniksen koosta, sillä se on vain 12 cm miesvahvuudessa. Häpeän sen kokoa enkä halua näyttää sitä kenellekään. Naiset kyllä kiinnostavat, mutta olen todella epävarma itsestäni sekä peniksestäni.

Onko keinoja suurentaa penistäni muuta kuin kirurgisesti? En tiedä, miten jatkan tästä eteenpäin.

Nim. Avuton.

Vastaus: Eipä se tuosta nyt jatka pituuskasvuaan. Selkeästi ylipainoisilla miehillä penis näyttää lyhemmältä, kuin mitä se todellisuudessa on, johtuen siitä, että peniksen tyvi on häpyalueella rasvakudoksen sisällä ja peittämänä.

Peniksiä on monen mittaisia, paksuisia ja mallisia, eikä niille ole yhtä standardikokoa. Vaikka emättimen eli vaginan seinämä on hyvin venyvää kudosta, on hyvä muistaa, että sen koko on pituudeltaan vain noin 8–10 cm ja halkaisijaltaan noin 4 cm.

Lakkaa märehtimästä liikaa peniksen pituudella. Erektio ilmeisesti toimii normaalisti. Tärkeintä on opetella tuottamaan partnerille mielihyvää hellyydellä, hyväilyillä, suuteluilla ja pettingillä – kunnon esileikillä.

Yhdyntään kannattaa edetä vasta, kun kumpikin on siihen valmis. Silloin parhaimmillaan kumpikin voi kokea kunnon orgasmin.

Yhdynnän jälkeenkään ei pidä unohtaa hellyyttä ja hyväilyä eli jälkileikkiä. Turhan moni taitaa unohtaa sen kokonaan. Opi siis luottamaan itseesi, siitä se alkaa.

Kysy Ekiltä Kukat ja mehiläiset -palstalla

Yleislääkäri Erkki-Pekka ”Eki” Helle on vastannut 10–25-vuotiaita nuoria askarruttaviin kysymyksiin vuosikymmenten ajan.

Sinä 10–25-vuotias nuori, mietityttääkö puberteetti tai muu terveyteen liittyvä asia? Kysy Ekiltä, Eki vastaa.

• Lähetä tästä kysymys Ekille

Ekin vastauksia pääsee seuraamaan osoitteessa:

>>www.iltasanomat.fi/kukatjamehilaiset

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?