Helsinkiin saapuu kolme Naton sota­laivaa

Kevään aikana Suomessa on järjestetty laajasti useita eri sotaharjoituksia, joihin ovat ottaneet osaa myös monet muut Naton jäsenmaat.

Norjan HNoMS Nordkapp on yksi Helsinkiin lauantaina saapuvista aluksista.

Sotilasliitto Naton kolme eri sotalaivaa saapuu huomenna lauantaina Helsinkiin, kertoo Merivoimat tiedotteessaan.

Laivojen vierailu on osa suunniteltua toimintaa Itämerellä, jolla Naton läsnäolo on korostunut Ukrainan sodan myötä entisestään.

Merivoimien mukaan kyseisen alusosaston (Standing NATO Mine Countermeasure Group 1) rooliin kuuluu laivaliikenteen seuranta, joka tarjoaa tilanne­tietoisuutta merialueilta ja satamista.

Helsingin satamavierailuun osallistuu kolme alusta kolmesta eri maasta.

Osaa ottavat HNoMS Nordkapp (Norja), FGS Rottweil (Saksa) ja FS Pegase (Ranska).

Samaisen vierailun aikana Rannikkolaivaston miinantorjunta-alus Katanpää liittyy osaston mukaan osaksi BALTOPS 23 -harjoitusorganisaatiota.

FGS Rottweil on osa Saksan merivoimien kalustoa.

Helsinkiin saapuvat alukset on tiedotteen mukaan varustettu torjumaan miinoja sekä muita ammuksia ja räjähteitä aikaisemmista konflikteista.

Tämä taas Merivoimien mukaan edistää muiden merenkulkijoiden, kuten kauppalaivojen turvallisuutta ja myötävaikuttaa lisäksi laajempaan ympäristön puhtaanapitoon.

Kevään aikana Suomessa on järjestetty laajasti useita eri sotaharjoituksia, joihin ovat ottaneet osaa myös monet muut Naton jäsenmaat.

Esimerkiksi Britannian kuninkaallisten merivoimien maihinnousutukialus HMS Albion saapui vastikään vierailulle Helsingin Munkkisaareen.

IS vieraili jättialuksessa. Alla olevalta videolta voi katsoa, kuinka HMS Albionin komentaja, kommodori Marcus Hember esittelee alusta ja sen toimintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?