HS: Kolmevuotias lapsi jätettiin päiväkodin pihalle valvomatta päivän päätteeksi

Hiekkakakkuja pihalla tehnyt lapsi kertoi äidin mukaan, että muut lähtivät jo.

Äiti teki tapauksesta rikosilmoituksen. Kuva ei liity tapaukseen.

| Päivitetty

Espoossa Friisilän päiväkodissa 3-vuotias lapsi jätettiin pihalle valvomatta päivän päätteeksi viime torstaina. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Lapsen äiti kertoi Helsingin Sanomille saapuneensa päiväkodille miehensä kanssa kello 16.45. Paikalla ei hänen mukaansa ollut aikuisia, ja hän kertoi lehdelle, että päiväkodille oli ilmoitettu, että lapsi haetaan ennen viittä. Päiväkodin piti olla avoinna 17.30 saakka.

Äiti kertoo soittaneensa ovikelloa, mutta sisälläkään ei ollut hänen mukaansa ketään. Päiväkodin johtajaa tai henkilökuntaa ei tavoittanut puhelinsoitolla, eikä ketään näkynyt pihalla 15 minuutin odottelun aikana. Äiti soitti hätänumeroon ja teki tapauksesta rikosilmoituksen.

Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila kertoo HS:lle, että asiaa selvitetään päiväkodilla, eikä siitä voida tiedottaa enempää, ennen kuin poliisilta on saatu lisätietoa ja lupa tiedottaa.

Päiväkoti on tiedottanut tapahtuneesta huoltajille. Tiedotteen mukaan ”eräs lapsi jäi epähuomiossa yksin ulos ilman valvontaa.”

Espoon kaupunki tiedotti keskiviikkona selvittäneensä asiaa päiväkodin kertomusten ja valvontakameramateriaalin avulla.

– Valvontakameramateriaalista käy ilmi, että lapsi ehti olla yksin päiväkodin aidatulla pihalla noin kaksi minuuttia ennen huoltajien saapumista. Hän jäi epähuomiossa pihalle kello 16.59, kun päiväkodin työntekijä siirtyi sisään ollessaan siinä käsityksessä, että kaikki päiväkodin lapset oli jo noudettu, Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan valvonta­kamera­materiaalista selviää, että yksin pihaan jäänyt lapsi oli sellaisessa paikassa, josta työntekijä ei voinut häntä havaita. Viimeisen puolen tunnin ajan lapsia oli päiväkodissa paikalla yhteensä kolme, mutta ulkovalvontaan jäänyt työntekijä oli ”jostain syystä” siinä käsityksessä, että heitä olisi ollut pihalla vain kaksi.

– Edelleen valvontakameramateriaalista selviää, että huoltajat tulivat paikalle kello 17.01, kun päiväkoti oli jo sulkeutunut. Päiväkoti on normaalisti auki kello 17 asti ja tarvittaessa kello 17.30 asti, mikäli perheillä on tähän tarvetta.

Lue lisää: Kolme­vuotias lapsi jäi yksin päiväkodin pihalle Espoossa – näin kaupunki vastaa

Uutista korjattu 29.3. kello 10.40. Korjattu tapahtumakertomusta muotoon, jolla äiti kertoi tapahtumista Helsingin Sanomissa. Kello 13.05 lisätty uutiseen Espoon kaupungin tiedottama näkemys tapahtuneesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?