Megastar lähti kohti Tallinnaa liki 6 tuntia myöhässä

Satamassa ollut Ilta-Sanomien toimittaja kertoi, että epätietoisuus oli matkustajien keskuudessa suurta ennen laivan lähtöä.

Matkustajat odottivat tietoa merelle pääsystä Länsisatamassa perjantaina.

TALLINK MEGASTAR -matkustajalaiva jäi perjantaiaamuna Helsingin satamaan sähkövian vuoksi.

Laivan piti alun perin lähteä Helsingin satamasta kohti Tallinnaa aamulla kello 7.30, mutta teknisen vian vuoksi laivan lähtö viivästyi.

Lopulta laiva pääsi lähtemään kello 13.20, kun vika saatiin korjattua.

Ilta-Sanomien toimittaja Heini Särkkä oli yksi matkustajista, jotka olivat satamassa odottamassa pääsyä Tallinnaan.

Hän kuvaili tunnelmia satamassa epätietoisiksi. Jonot olivat pitkiä, mutta tunnelma oli kuitenkin pysynyt rauhallisena. Sen sijaan puheenaiheena oli ollut vähäiseksi koettu tiedotus.

Särkän piti päästä Tallinnaan Tallink Starilla, jonka piti lähteä kello 11.30, mutta Megastarin ongelmien vuoksi lähtö peruttiin. Tarjolla olisi ollut matka Tallinnaan kello 10.30 lähtemään siirretyllä vuorolla, mutta siihen Särkkä ei ehtinyt.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd totesi, että vaikka yhtiöllä onkin 8 vuoroa päivässä Tallinnaan, tänään ilmenee myöhästymisiä.

– Meillä on kahdeksan laivavuoroa päivässä, että kyllä Tallinnaan pääsee, ei tule valtavia myöhästymisiä. Toki puhutaan tunnista tai kahdesta, jos oma vuoro on siirretty tai peruttu, Nöjd sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?