MTV: Tämä tiedetään Lemminkäisen temppelin ostajasta – kiiluuko silmissä kätketty aarre?

MTV Uutiset kertoo, että mytologi Ian Bockin tarinat innostivat itävaltalais­yritystä pukemaan ostohousut jalkaan.

17.3. 9:37

SIPOON Gumbostrandissa tarun mukaan sijaitsevan Lemminkäisen temppelin sisältävä tontti myytiin aiemmin tällä viikolla 260 000 eurolla salaperäiselle ulkomaalaiselle ostajalle.

Myyttisen tontin myynnistä vastannut kiinteistövälittäjä Timo Kanerva Asuntokaruselli oy:stä kommentoi aiemmin IS:lle, että ostaja haluaa pitää matalaa profiilia. Sen hän paljasti, että viime metreillä ostaja­ehdokkaina oli useampi ulkomaalainen taho.

Marraskuussa järjestetyssä huutokaupassa tarjoajia oli yhteensä 12 kappaletta, ja nykyään kaksi tonttia käsittävästä maa-alasta tehtiin useita huutoja.

Mytologi Ior Bockin kertomuksien mukaan tontilla sijaitsi muinaissuomalainen Lemminkäisen temppeli. Tarina temppelistä on kulkenut Suomen­linnan pitkäaikaisena oppaana toimineen Bockin suvussa, ja temppelin uumenissa lepää vuonna 2010 kuolleen Bockin mukaan mittaamattoman arvokas aarre.

IS vieraili saksalaisen aarteenetsijän kanssa Lemminkäisen temppelissä vuonna 2019. Videon voi katsoa artikkelin yläosasta.

Nyt Lemminkäisen temppelin ostajan taustoista tiedetään taas hiukan enemmän. MTV Uutiset kertoo, että tontin omistaa nykyään itävaltalainen yritys. Kyseinen yritys perustettiin Lemminkäisen temppelin ostoa varten ja MTV Uutisten mukaan Bockin tarinat ovat olleet mielenkiintoa herättänyt tekijä kaupan taustalla.

Yrityksellä on mielenkiintona jatkaa kaivauksia, jotka tontilla on aloitettu. MTV Uutiset selvitti, ettei yrityksellä ole kytköksiä Tempelberg-yhdistykseen, joka suoritti tontilla aiemmin kaivauksia Bockin saagojen hengessä.

TONTIN vuodesta 2000 omistanut Helsingin Astanga Joogakoulu päätyi myymään kahden hehtaarin alueen koronapandemian aiheuttamien talousvaikeuksien vuoksi.

Lemminkäisen temppelin tontin lähtöhinta oli 100 000 euroa. Viimeinen, 260 000 euron suuruinen tarjous tehtiin vain kolme minuuttia ennen huutokaupan sulkeutumista.

Lue lisää: 30 km päässä Helsingin keskustasta sijaitsee legendan mukaan valtava kulta-aarre – nyt saksalainen puuseppä aikoo siirtää vuorta sen löytääkseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?