Jyrki Lehtolan kolumni: Pienpuolueet ovat kuin Tinder – ideologinen puhtaus syrjäyttää älypuhelimen

En ollutkaan Suomen viimeinen kommunisti, nyt meitä on jo kaksi ja kolmas tulossa, kirjoittaa Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola puoluesarjassaan.

17.3. 8:00

Heippa te molemmat kiinnostuneet!

Tämän puoluesarjan lopettaa nyt meidän pikku pienpuolueiden esittely.

Kristallinhinkkaajia, natsikokelaita, valtamerien piraatteja, eläimiä, Suomen viimeinen kommunisti – me olemme kuin vanhan ajan sekatavarakauppa.

Löytyy kaikkea, mutta ei tavallaan mitään!

Aika hektisiä ovat viime päivät olleet niin kuin meillä pienpuolueilla usein on.

Hjallis Harkimo ja joku Anu yrittivät ängetä tänne meidän esittelytilaisuuteen, kun niitä ei oteta vakavasti suurina puolueina.

Hjallis Harkimo raivosi itseään sisään tunkiessaan, ettei sen Liike Nyt ole pienpuolue, koska seuraavissa vaaleissa se saa tuhat kansanedustajaa, ja vain osalla on hämäriä yhteyksiä mihinkään venäläiseen. Laitoimme tälle Harkimolle ensin suukapulan ja lopulta jouduimme sitomaan kädetkin, kun se alkoi taas hosua niillä niin kuin seonnut viittomakielen tulkki.

Se Anu me rokotettiin seestyneeksi ja se on nyt istunut vuorokauden bussipysäkillä imemässä peukaloaan ja miettimässä, mistä sanoista sen puolueen nimi VKK tulikaan.

Ei hätää, sillä jäljelle jäi vielä monta puoluetta.

Avoin puolue, Eläinoikeuspuolue, Feministinen puolue, Kansalaisliitto, Korjausliike, Kristallipuolue, Liberaalipuolue, Piraattipuolue, Seitsemän tähden liike, Sinimusta liike, Suomen Kansa Ensin, Suomen Kommunistinen Puolue, Vapauden liitto, on mistä valita!

Mutta ajattelette nyt varmaan samaa kuin mekin: Eivät nuo riitä!

Kaksipuoluejärjestelmä on kommunismia/fasismia, joka perustuu kompromisseihin, kun demokratia voisi parhaimmillaan olla tila, jossa ei saataisi koskaan mitään aikaan, vaan juteltaisiin loputtomasti.

Siksi Suomessa tulee olla enemmän puolueita. Jokainen ihminen on kiinnostava kristalleja, fasismia tai omaa liberalismiaan rakastava yksilö, ja jokaiselle yksilölle on taattava oma puolue.

Ai säkin uskot kristalleihin? Riisutaanpa vaatteet!

Onneksi ”kentältä” kuuluu lupauksia paremmasta tulevaisuudesta.

Huhujen mukaan Helsinkiin ollaan perustamassa polkupyöräpuoluetta, kirjaihmisten rouskuttajapuoluetta, kissojen puoluetta, transpuoluetta, antitranspuoluetta ja viestintätoimistojen yhteistä Anarkismi. Nyt -liikettä.

Pitkin maaseutua ollaan puolestaan perustamassa EU:n viimeisten päätösten jälkeen eutanasiapuoluetta, Stop Nyt -liikettä ja insestipuoluetta, jonka politiikka perustuu Fatima Diarralle vittuiluun.

Pienpuolueet ovat kuin Tinder, joka ei vaadi älypuhelinta ja jossa ulkonäön sijasta etsitään kumppania ideologisen puhtauden avulla.

Ai säkin uskot kristalleihin? Riisutaanpa vaatteet!

Olipa kiva, että löysin samalla tasolla tuoksuvan fasistin elämänkumppanikseni!

En ollutkaan Suomen viimeinen kommunisti, nyt meitä on jo kaksi ja kolmas tulossa!

Meillä on pienpuolueissa siis oikein rattoisaa. Vain se harmittaa, ettei meitä oteta mukaan television vaalitentteihin, meillä olisi paljon sanottavaa asioista, joista meillä on tiedon sijasta mielipiteitä.

Kirjoittaja on kirjailija ja käsikirjoittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?