Nuori mies tapettiin rakennus­työ­maalla Helsingissä

Teon taustalla olivat pieleen menneet huumausainekaupat. Silminnäkijöiden mukaan tappaja riepotteli elotonta uhria.

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion viime viikolla.

16.3. 15:31

Kiista huumausainekaupoista johti nuoren miehen tappoon Helsingin Laajasalossa sijaitsevalla rakennustyömaalla marraskuussa 2022.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jesse Eemil Mantilan, 19, taposta, törkeästä varkaudesta ja huumausainerikoksesta yhteiseen 8 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomiossa on huomioitu miehen saama aiempi 45 päivän ehdollinen vankeusrangaistus, joka pantiin nyt täytäntöön.

Uhri oli tapahtumien aikaan 24-vuotias.

Miehet sopivat huumausainekaupoista Laajasalon Nesteen liepeille ja seuraavaksi yöksi toisista kaupoista Laajasalon peruskoulun lähettyville.

24-vuotias otti toisella kerralla mukaansa vasaran, koska hän oli närkästynyt ensimmäisistä kaupoista. Tilanne eskaloitui, kun hän otti huumeet itselleen niistä maksamatta, ja Mantila lähti juoksemaan miehen perään.

Takaa-ajoon osallistuivat autolla myös huumekauppoihin osallistuneet 17-vuotias mies sekä 18-vuotias nainen.

Laajasalon rakennustyömaan liepeillä 24-vuotias mies lopulta kaatui, ja Mantila löi maahan kaatunutta miestä kerran keittiöveitsellä rintaan. Uhri yritti puolustautua vasaralla lyömällä, mutta hän menehtyi vammoihinsa. Silminnäkijöiden mukaan Mantila riepotteli elotonta uhria.

Mantila sekä paikalle saapunut nainen ottivat uhrin takin, lompakon ja puhelimen, minkä jälkeen he poistuivat paikalta 17-vuotiaan miehen ajamana.

Nainen sai varkaudesta ja huumausainerikoksesta 28 päiväsakkoa, mikä teki hänen tuloillaan 168 euroa. Autoa ajanut 17-vuotias sai puolestaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta 14 päiväsakkoa. Se teki hänen tuloillaan 84 euroa.

Helsingin käräjäoikeuden viime viikolla antama tuomio ei ole lainvoimainen osapuolten ilmoitettua tyytymättömyyttä tuomioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?