Jo toinen parveke­lasi petti – tältä näyttää hoiva­kodissa, josta lasi valahti alas

Järvenpääläisen palvelukodin edusta oli yhä keskiviikkona eristetty, ettei asukkaille tai ulkopuolisille synny vaaraa.

Tiistaina palvelukodin parvekkeelta pudonneen lasin siruja löytyi vielä keskiviikkona eristetyltä alueelta.

15.3. 18:26

Suomessa lehtiotsikoihin on maaliskuussa noussut peräti kaksi tapausta, jotka ovat herättäneet huolta parvekelasien turvallisuudesta. Tikkurilassa tapahtuneen parveketurman takia myös Järvenpäässä huolestutti näky irronneesta parvekelasista, joka oli irronnut vanhusten palvelukodin parvekkeelta.

Lue lisää: Parvekelasi putosi hoiva­kodissa Järven­päässä

Lue lisää: 3 outoa yksityiskohtaa – tämä kaikki nuoren naisen kuolemaan johtaneesta parveke­turmasta tiedetään

Palvelutalon Vaahterakodin parvekelasi oli pudonnut tiistaina, mutta tässä tapauksessa ei onneksi aiheutunut henkilövahinkoja.

Järvenpääläinen Marja Rapola päätti kävellä Teppo-koiran kanssa hoivakodin ohi varta vasten nähdäkseen, miltä tapahtumapaikalla näyttää. Hoivakoti on ennestään naiselle tuttu ja se sijaitsee hänen lähinaapurustossaan.

Rapolan edesmennyt puoliso asui aikanaan yhdessä talon 87:stä asunnosta, jossa hän vieraili usein omaishoitajana. Palvelukoti oli hänen kokemuksensa mukaan turvallinen ja hyvä paikka asua.

– Aivan kauhea tapahtuma. Saa nähdä, mikä lie siihen ollut syynä, hän summaa ajatuksiaan.

Hän kertoo yllättyneensä tapahtuneesta ja huolestuneensa tiedosta, koska vastikään nuori nainen oli pudonnut kuolemaansa Tikkurilassa. Iltalehti uutisoi aiemmin keskiviikkona Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin todenneen, että Tikkurilan turmaparvekkeen kaide ei ollut lainmukainen.

Vaahterakodissa noudatettiin parvekkeiden käyttökieltoa kuuliaisesti.

Palvelutalo Vaahterakodin rakennus koostuu kuusikerroksisesta ja kaksikerroksisesta osasta.

Parveke oli tippunut alas matalammalta talo-osuudelta toisesta kerroksesta. Pudonneen parvekelasin siruja löytyi yhä talon edustalta, Vaahterakodin etuoven vierestä keskiviikkona puolenpäivän jälkeen.

2017 valmistunut Vaahterakoti sijaitsee Jampankaaressa. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on vuokrannut kiinteistön ja tarjoaa siellä ympärivuorokautista hoitoa ja asumista. Pitkäaikaisen asumisen lisäksi yksikössä tarjotaan myös lyhytaikaista hoivaa tai määräaikaisasumista.

Mestaritoiminta kertoo varmistaneensa parvekkeen lasien kiinnityksen ja rajanneensa kulkualueen niin, ettei talon asukkaille ja ulkopuoliselle synny vaaraa.

Keskiviikkona keskipäivän aikoihin punaiseen tuulipukuun sonnustautunut Riitta huomaa parvekkeen poissaolon vasta, kun hän ei pääsekään kulkemaan etuoven kautta tavanomaista reittiä. Alue on eristetty varoitusnauhoin.

Riitta kertoo olleensa hakemassa miestään lyhytaikaiselta hoitojaksolta. Hän kuulee parvekelasin putoamisesta ensi kertaa meiltä.

– Pelottavaltahan tuo kuulostaa, jos parvekelaseja pääsee putoamaan. Mutta hyvä, että asiaa on lähdetty selvittämään eikä kenelläkään sattunut mitään, Riitta toteaa ennen kuin hän lähtee ajamaan autoa toiselle puolelle taloa.

Tupakkapaikalta yllätetyt työntekijät toteavat, ettei asia ole heidän kommentoitavissaan - ja etteivät he tiedä ylipäätään asiasta sen tarkemmin.

Talon rakennuttaja on Järvenpään Mestariasunnot Oy ja Mestaritoiminta vastaa myös palvelutalon kunnossapidosta. Firman pakettiauto tekeekin lähtöä Vaahterakodin luota keskiviikon vierailumme aikana.

Mestaritoiminta Oy:n toimitusjohtaja Jani Kervinen arvioi aiemmin IS:lle, että parvekelasi putosi mahdollisesti joko tiistain vastaisena yönä tai varhain aamulla. Pudonneen parvekelasin huomasivat hoivakodin työntekijät, jotka saapuivat tiistaiaamuna töihin.

Parvekelasit taloon toimittanut Suomen kiipeilytekniikka osallistuu tilanteen selvittämiseen. Mestaritoiminta Oy:n mukaan paloviranomaisia ja rakennusvalvontaa on tiedotettu tilanteesta. Tieto lasin irtoamisesta menee myös Tukesiin rakennusvalvonta­viranomaisen kautta.

Kervinen tiedotti aiemmin, että kaikki kiinteistön parvekkeet ovat poissa käytöstä kunnes ne tutkitaan ja tarvittaessa korjataan.

Vaahterakodin lasitetuilla parvekkeilla ei näkynytkään keskiviikkona ristin sielua. Naapuritalojen parvekkeilla riitti puuhastelijoita aurinkoisena päivänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?