Tea löysi Lidlin salaatti­pussista iljettävän yllätyksen

Salaatti jäi tällä kertaa tekemättä.

Tea Aikioniemen ostamassa salaatissa oli ötökkä jos toinenkin – osa eläviä ja osa kuolleita.

17.3. 7:15

Pelkosenniemellä asuvaa Tea Aikioniemeä odotti keskiviikkona iljettävä yllätys, kun hän oli ryhtymässä valmistamaan salaattia.

Lidlin Suomalainen jääsalaatti -salaattipussi oli täynnä ötököitä.

– Kun meinasin tehdä salaatin tästä tuotteesta, niin hoksasin, että hemmetti, tässähän on ylimääräistä! Aikoniemi kertoo Ilta-Sanomille.

– Aivan koko pussi on täynnä kirvoja. Ei tätä pysty syömään, hän päivittelee.

Tea Aikioniemen ostamaan salaattipussiin oli päässyt sinne kuulumattomia vieraita.

Osa ötököistä oli jo kuollut.

Aikioniemi kertoo olleensa hämmästynyt nähtyään pussin sisältävän muutakin kuin sitä, mitä kaupasta tuli ostettua. Salaattipussin hän oli ostanut Lidlistä maanantaina, kaksi päivää ennen salaatintekoon ryhtymistä.

Osa pussin ötököistä oli jo ehtinyt kuolla, osa taas eleli elämäänsä yhä pussin sisällä salaatinlehtiä pitkin kiipeillen.

– Nyttenkin tuolta kirva nousee salaattien seasta, Aikioniemi selostaa.

Ötökät tai niiden maustama salaatti eivät Aikioniemelle enää maistuneet. Hän kertoo tehneensä salaattipussista reklamaation Lidliin.

– Nyt jäi kyllä salaatti tekemättä.

Osa kuitenkin eli yhä salaatinlehtien seassa.

Lidlin laadunvalvontapäällikkö Suvi Kuutti sanoo, että tarkasta laadunvalvonnasta ja useista puhdistustoimista huolimatta luonnontuotteissa hyönteisten mahdollisuutta ei voi täysin sulkea pois.

– Hyönteislöydökset ovat kuitenkin harvinaisia ja rajoittuvat yleensä yksittäiseen tuotteeseen tai kirvalöydösten tapauksessa kasvihuoneeseen, Kuutti toteaa.

Kuutin mukaan Lidl on viimeksi kuluneen kuukauden aikana vastaanottanut yhden toisen palautteen kirvoista jääsalaatissa.

– Käsittelemme reklamaatiot asiakaspalvelussamme ja laadunvalvonnassamme. Suhtaudumme tuotteidemme laatua koskeviin palautteisiin vakavasti, ja meille on tärkeää saada tietää niistä, jotta voimme korjata mahdolliset puutteet.

– Tarkastamme aina, onko samasta tuotantoerästä tullut muita vastaavia palautteita, jotta toistuviin laatuongelmiin voidaan puuttua nopeasti. Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa useampia samaa erää koskevia palautteita kirvalöydöksistä jääsalaatissa, Kuutti sanoo.

Kuutti ohjeistaa, että tuote­reklamaatio­tapauksissa asiakkaan tulisi ottaa yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun joko verkkosivuilta löytyvän yhteyden­otto­lomakkeen avulla tai puhelimitse.

– Viallisen tuotteen voi aina palauttaa myös myymälään, josta se lähetetään edelleen asiakas­palveluumme. Kun reklamaatio kirjataan asiakas­palvelu­järjestelmäämme, alamme selvittää tapausta yhdessä tuotteen valmistajan kanssa.

– Tapauksen selvittelyssä on aina avuksi, jos asiakas pystyy toimittamaan meille mahdollisimman tarkat tiedot tuotteesta, ostopaikasta ja ostoksen ajankohdasta, Kuutti sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?