Neljää ihmistä purrut koira lopetettiin – poliisi löi riehaantuneen omistajan rautoihin

Neljää ihmistä purreen koiran omistaja sai sakkotuomion koiransa vartioimatta jättämisestä ja haitan­teosta poliisimiehelle.

16.3. 9:07

Naisen omistama koira iski hampaansa 5- ja 9-vuotiaisiin lapsiin ja kahteen aikuiseen naiseen viime heinäkuussa ja kesäkuussa Lahdessa. Uhrien vammat jäivät vähäisiksi.

Vanhemmassa tapauksessa oli uhrina 5-vuotias tyttö, jota koira puri vatsaan. Tuloksena oli kaksi muutaman sentin mittaista pinnallista haavaa.

Toisessa tapauksessa koira puri 9-vuotiasta poikaa niin ikään vatsaan. Poika oli tulossa koulusta kotiin, kun vapaana liikkunut koira puri häntä. Koiran omistaja ja pojan huoltaja sopivat asian.

Samana päivänä koira puri vielä kahta naista. Kotiinsa matkalla ollutta naista koira puri pakaraan. Naisen vaatteet repeytyivät. Ruhje parani itsestään.

Toista naista koira puri reiteen tilanteessa, jossa koiran omistaja piti sitä remmistä kiinni, mutta koira pääsi kääntymään ja puraisi naista. Osapuolet asuvat samassa taloyhtiössä ja koiran puremaksi joutunut nainen oli jo aiemmin ollut yhteydessä hätä­keskukseen, kun hän oli joutunut pakenemaan uhkaavasti käyttäytynyttä koiraa pihassa olleeseen lasten leikkitelineeseen.

Tällä kertaa paikalle tulleet poliisit veivät koiran mennessään. Koiran omistaja häiritsi poliiseja ja tapahtumasta nainen sai tuomion haitanteosta. Partio joutui kaatamaan naisen maahan ja raudoittamaan hänet.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa nainen kiisti kaikki syytteet. Hänen mukaansa koira ei ollut purrut pikkutyttöä. Hän totesi, ettei koira ollut ollut aiemmin vaarallinen, vaan koira on ollut tarkka reviiristään.

Käräjäoikeus totesi eläimen vaaralliseksi. Viranomaiset lopettivat isokokoisen koiran pian tapahtumien jälkeen.

Nainen tuomittiin 50 päiväsakkoon. Sakkolapun suuruudeksi tuli 300 euroa. Naisen on maksettava tytölle 400 euron kärsimyskorvaukset. Muita korvauksia hänen on maksettava noin 430 euroa.

Käräjäoikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?