Parvekelasi putosi hoiva­kodissa Järven­päässä

Työntekijät huomasivat maahan pudonneen parvekelasin varhain tiistaina aamulla.

Parvekelasi putosi Vaahterakodin etuoven edustalle.

15.3. 10:34

Järvenpäässä sijaitsevan vanhusten palvelutalon Vaahterakodin parvekelasi putosi tiistaina. Putoaminen ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

– Asiaa tutkitaan tarkemmin ja ongelma selvitetään. Kiinteistön kaikki parvekkeet ovat pois käytöstä niin kauan, että muutkin parvekkeet tutkitaan ja korjataan tarvittaessa, toteaa Mestaritoiminta oy:n toimitusjohtaja Jani Kervinen tiedotteessa.

Kervisen mukaan parvekelasin putoamisen huomasivat työntekijät, jotka saapuivat töihin varhain tiistaina aamulla.

– Tarkka putoamisaika ei ole tiedossa, mutta oletettavasti lasi on pudonnut yöllä tai varhain aamulla. Yön aikana oli kova tuuli, Kervinen kertoo IS:lle.

Mestaritoiminta vastaa palvelutalon kunnossapidosta. Yhtiö kertoo varmistaneensa parvekkeen lasien kiinnityksen ja rajanneensa kulkualueen niin, ettei talon asukkaille ja ulkopuoliselle synny vaaraa.

Vuonna 2017 valmistunut Vaahterakoti sijaitsee Jampankaaressa. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on vuokrannut kiinteistön ja tarjoaa siellä ympärivuorokautista hoitoa ja asumista. Asukaspaikkoja on 87.

Parvekelasit taloon toimittanut Suomen kiipeilytekniikka osallistuu tilanteen selvittämiseen. Mestaritoiminta oy:n mukaan paloviranomaisia ja rakennusvalvontaa on tiedotettu tilanteesta. Tieto lasin irtoamisesta menee myös Tukesiin rakennusvalvonta­viranomaisen kautta.

– Tapahtuneen tutkinta jatkuu ja asiasta tiedotetaan, kun asiasta tiedetään enemmän. Tärkeintä kuitenkin tämänpäiväisessä tapauksessa on, että se ei aiheuttanut henkilövahinkoja, Kervinen kertoo.

Kyseessä on jo toinen kerta maaliskuussa, kun parvekelasien turvallisuus on noussut lehtiotsikoihin. 2. maaliskuuta parikymppinen nainen putosi yöllä Tikkurilassa kerrostalon seitsemännen kerroksen parvekelasin läpi ja kuoli. Asiassa ei epäillä rikosta.

Nainen putosi ensimmäisen kerroksen patiota rajaavan aidan päälle talon sisäpihalle. Nainen asui kyseisessä kerrostalossa. Hän ei kuitenkaan ollut tapahtumahetkellä omassa asunnossaan vaan naapurin luona kylässä.

Lue lisää: Noin 20-vuotias nainen putosi parvekelasin läpi ja kuoli – poliisi on kuullut silminnäkijää

Lue lisää: 3 outoa yksityiskohtaa – tämä kaikki nuoren naisen kuolemaan johtaneesta parveke­turmasta tiedetään

Lue lisää: IL: Tikkurilan turma­parvekkeen kaide ei ollut lain­mukainen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?