Lumikko linnoittautui omakoti­talon makuu­huoneeseen Mikkelissä – tarvittiin kekseliäisyyttä

Lumikko linnoittautui makuuhuoneeseen eikä halunnut ulos.

Lumikkoa tavataan koko Suomessa, etelässä runsaammin. Se on maailman pienin petonisäkäs. Kuvan lumikko ei liity tapaukseen.

15.3. 12:28

Palomiehet jahtasivat lumikkoa mikkeliläisessä omakotitalossa tiistaina aamupäivällä. Lumikko oli livahtanut hieman aiemmin sisälle taloon avoimesta ulko-ovesta.

Ulos se ei enää halunnut. Ulkona oli loskaista ja märkää, lämpötila Mikkelissä oli muutaman asteen plussan puolella. Sisällä saattoi olla mukavampaa.

Talon asukas ei onnistunut saamaan omin voimin lumikkoa ulos. Sen sijaan lumikko linnoittautui makuuhuoneeseen.

Vaikka eläin oli eristetty yhteen huoneeseen, se onnistui pakoilemaan pelastajia.

– Se on aika vikkelä elukka, kuvailee palomestari Jari Iskanius Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Hän on oikeassa. Luontoportin verkkosivuilla Lumikon liikkumista kuvaillaan näin: ”Luonteenomaista loikkimista; uhattuna pakenee nopeasti. Seisoo takajalkojensa varassa tutkiessaan ympäristöään. Liikkuu ketterästi maakäytävissä, ui, kiipeää.”

Ja ketterästi lumikko liikkui. Tarvittiin kekseliäisyyttä.

– Talosta löytyi lyhyehkö putkenpätkä. Palomiehet saivat ohjattua lumikon yhteen nurkkaan ja laittoivat putken sen eteen. Lopulta lumikko meni putken sisälle.

Sen jälkeen palomiehet sulkivat putken päät ja siirsivät lumikon putkessa ulos. Koko operaatio kesti parikymmentä minuuttia.

– Ulos päästyään lumikko katseli hetken ihmeissään ja livahti välittömästi pensaikkoon, Iskanius kertoo tapauksen saamasta onnellisesta lopusta.

Pelastuslaitoksen mukaan lumikko ei vahingoittunut kiinnioton ja siirron yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?