Silmin­näkijät: Jussi Tuulensuulle huomautettiin käytöksestä jo juhlien aikana

Ilta-Sanomat tavoitti journalistiopiskelijoiden juhliin osallistuneita, jotka kertovat Tuulensuun käytöksestä.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu helmikuussa 2020.

13.3. 19:39

Tamperelaisen Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun käytös journalistiopiskelijoiden juhlassa on kuohuttanut sunnuntaista alkaen, ja maanantaina Tuulensuu ilmoitti jättävänsä tehtävänsä.

Tuulensuu osallistui lauantaina kutsuvieraana ainejärjestö Vostokin 30-vuotisvuosijuhlille Tampereella. Vostok ry on Tampereen yliopiston journalistiikan ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö.

Lue lisää: Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa – näin hän kommentoi

Ilta-Sanomat tavoitti vuosijuhlissa olleita henkilöitä kommentoimaan päätoimittajan käytöstä.

IS:n haastattelemat henkilöt kertovat Tuulensuun liikkuneen illan aikana tiuhaan seurueesta toiseen.

Silminnäkijöiden mukaan Tuulensuun epäsopivana pidetystä käytöksestä ilmoitettiin hänelle hyvin suoraan jo juhlien aikana.

Eräs paikalla ollut sanoo nähneensä, miten Tuulensuulle tultiin kertomaan vuosijuhlien lopuksi hänen asiattomasta käytöksestään kahta paikalla ollutta naista kohtaan.

– Joku, en tiennyt kuka, totesi Tuulensuulle napakasti, että hänestä oli tullut kaksi ilmoitusta jonkinlaisesta häirinnästä. Tuulensuulle sanottiin jotenkin niin, että ”sinä et tule tänne käyttämään arvovaltaasi väärin” ja että ”et ole enää ikinä tervetullut tänne”, tai jotain vastaavaa, silminnäkijä kuvailee.

– Tuulensuu vastasi vaan, että ”selvä”, hän jatkaa.

Ainejärjestö Vostokin vuosijuhliin osallistui reilut 200 vierasta.

Myös toinen juhlavieras kertoo nähneensä vastaavan tilanteen.

Hän sanoo nuoremman naisen tulleen syyttämään Tuulensuuta kovaan ääneen siitä, että Tuulensuu olisi kohdellut naisen ystäviä huonosti.

Silminnäkijä kertoo naisen olleen vihainen Tuulensuulle.

– Hän (Tuulensuu) oli jo huomattavassa humalassa siinä vaiheessa. Hän ei tuntunut olevan muissakaan keskusteluissa oikein läsnä, silminnäkijä sanoo IS:lle.

Myös muut IS:n tavoittamista silminnäkijöistä kertovat Tuulensuun olleen humalassa.

Juhlien jatkoja vietettiin Tullikamarin Klubilla Tampereella. Vostok kertoo, että Tuulensuu poistettiin baarista yökahden aikoihin.

Aamulehti oli juhlan pääyhteistyökumppani ja Tuulensuu piti myös puheen tilaisuudessa.

IS tavoitti useita juhliin osallistujia. Moni heistä kertoi kuulleensa Tuulensuun asiattomasta käytöksestä muilta juhlavierailta, mutta kukaan heistä ei ollut itse todistanut mitään häirintää.

Vostok avasi kohuillan tapahtumia maanantaina tiedotteessaan. Järjestö kertoo juhlassa tapahtuneen useita häirintätapauksia. Vostok kertoo teettäneensä paikalla olijoille kyselyn, josta ilmeni monia ”turvallisemman tilan periaatteen sekä yleisen hyvän käytöksen rikkovia tapauksia”. Vostokin mukaan moni kertoi Tuulensuun esimerkiksi ”koskettaneen juhlavieraita epäasiallisesti”. Vostokin tiedotteen mukaan Tuulensuu on esimerkiksi ”halaillut ja ottanut selästä kiinni”.

Vostokin tiedotteen mukaan moni juhlavieras on kokenut olonsa epämiellyttäväksi Tuulensuun käytöksen takia.

Järjestön mukaan Tuulensuu poistettiin ravintolasta kahden aikaan yöllä. Ilta-Sanomat ei ole pystynyt vahvistamaan väitettä, eivätkä poistamiseen johtaneet syyt ole tiedossa.

Aamulehden omistaa Sanoma-konserni, jonka mukaan Tuulensuun kohdalla tiedetään tapahtuneen ”selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa” sekä ”epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan”.

Tuulensuu kommentoi käytöstään maanantaina Twitter-tilillään.

Tuulensuu totesi, ettei hän näe mahdollisena jatkaa vastaavan päätoimittajan tehtävässä uskottavasti.

– Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja otan siitä opikseni. Pyydän anteeksi asianosaisilta. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä. En kommentoi asiaa tällä erää enempää, Tuulensuu sanoo kirjoituksessaan.

Ilta-Sanomat ja Aamulehti kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?