Kaksi nuorta tunkeutui Puistolan kouluun – näin hirveä sotku odotti aamulla

Tekijät ovat poliisin ja rehtorin tiedossa.

13.3. 16:32

Puistolan peruskouluun Helsingissä tunkeutui perjantai-iltana kaksi nuorta. He potkivat neljästä vessasta ovet kappaleiksi, pääsivät sisään kahteen opetusluokkaan ja tursuttivat mustaa, sinistä ja keltaista pullomaalia pitkin poikin seiniä, lattioita ja käytäviä.

Lisäksi he tyhjensivät jauhesammuttimen lattialle ja heittelivät tavaroita ympäriinsä.

He jättivät jälkeensä hirveän siivon. Koulun rehtori Juha Ruutila kertoo, ettei kahta luokkaa voitu maanantaina käyttää opetukseen sotkun takia.

– Pullovärit aiheuttivat sen, kun oli maalia joka paikassa, hän sanoo.

Tuhotyöstä tehtiin ilmoitus poliisille. Tekijät tallentuivat valvontakameraan, joten heidän henkilöllisyytensä ovat sekä poliisin että rehtorin tiedossa. Asia on poliisin käsittelyssä.

Ei ole vielä varmaa, miten sisälle päästiin.

– Se on selvityksessä, sitä selvitellään isännöitsijän ja turvallisuusasiantuntijoiden kanssa. Näin pahaa ei ole ollut minun aikanani, rehtori Ruutila sanoo.

Hänen mukaansa siivousasiantuntijat tulevat selvittämään, kuinka sotkut putsataan.

Pullomaaleja oli levitelty pitkin poikin.

Neljästä vessasta oli potkittu ovet rikki.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun koulun tiloihin mentiin luvatta. Kerran alkuvuodesta tiloihin mentiin luvatta istuskelemaan ja polttamaan sähkötupakkaa. Vessaa oli sotkettu hieman. Tuolloin sisään päästiin Ruutilan mukaan mahdollisesti ulko-ovea peukaloimalla tai sitten se oli jäänyt jostain syystä auki.

Myös viime syksynä tiloihin mentiin liikuntasalin pukuhuoneiden kautta. Liikuntasali on kouluajan ulkopuolella harrastuskäytössä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?