Jalkatilasta löytynyt vauva istui turvaistuimessa, kun auto suistui ojaan – Kauhajoen epäilty rattijuoppo oli lapsen huoltaja

Poliisi epäilee auton kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

13.3. 14:58

Kauhajoella tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä liikenneonnettomuus, jossa päihtynyt autonkuljettaja ajautui ulos tieltä niin, että auto pyöri katon kautta ympäri ja vaurioitui kauttaaltaan.

Autossa oli kuljettajan lisäksi viiden kuukauden ikäinen vauva, jonka onnettomuuspaikalle tulleet sivulliset löysivät auton matkustajan jalkatilasta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari-Matti Marttala Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille, että samaan suuntaan ajaneet autokunnat olivat huomanneet, kuinka auto alkoi heittelehtiä tiellä ja ikään kuin valua ojan puolelle.

– Se oli osunut johonkin, jonka jälkeen se pyörähti katolleen ja pellolle. Kun lumipölly hälveni, ohikulkijat menivät paikalle ja löysivät heti kuljettajan ja lapsen, Marttala sanoo.

Marttala kertoo, että autoa kuljettanut henkilö oli lapsen huoltaja.

Onni onnettomuudessa oli se, että lapsi oli matkustanut lastenistuimessa tai turvakaukalossa, jonka rakenteet todennäköisesti vaimensivat ulosajosta aiheutunutta kolausta, Marttala kertoo.

Marttala kertoo tehneensä aiemmin pitkän työuran liikenteen puolella ja nähneensä ennenkin rattijuoppoja, joilla on kyydissä lapsi tai lapsia.

– Mutta oman tutkinnanjohtajan urani aikana tämä on ensimmäinen tapaus, jossa yhdistyy onnettomuus ja tämänkaltainen asia. Ei tämä kovin yleistä ole, Marttala sanoo.

Sekä kuljettaja että vauva kuljetettiin onnettomuuden jälkeen sairaalaan tarkastukseen. Alustavien tietojen mukaan vauvalle ja kuljettajalle ei aiheutunut ulosajosta ainakaan vakavia vahinkoja.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Poliisi on kuullut kuljettajaa, mutta Marttala ei kerro kuulustelujen sisällöstä sen tarkemmin.

– Verikoetulos kertoo sitten aikanaan, että paljonko promillet ovat olleet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?