AL:n päätoimittaja pahoitteli toimintaansa opiskelijoiden juhlissa – järjestäjän mukaan tilaisuudessa oli ”häirintä­tapauksia”

Ainejärjestö kertoo tuomitsevansa häirinnän.

Vostokin vuosijuhla nousi puheenaiheeksi, kun vieraana ollut Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu pahoitteli käytöstään juhlassa.

13.3. 13:08

Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ainejärjestö Vostok ry:n lauantaina järjestytyissä vuosijuhlissa oli ”häirintätapauksia”, järjestö kertoo juhlavieraille lähettämässään viestissä.

Järjestö kertoo kartoittavansa parhaillaan häirinnän luonnetta ja yleisyyttä. Lisäksi se kertoo tuomitsevansa häirinnän. Puheenjohtaja Silja Kinnunen kertoo Ilta-Sanomille, että järjestö kertoo asiasta lisää myöhemmin iltapäivällä.

Lue lisää: Aamulehden vastaava pää­toimittaja pahoittelee käytöstään opiskelija­järjestön vuosi­juhlissa – illan tapahtumia selvitetään

Vostokin vuosijuhla nousi puheenaiheeksi, kun vieraana ollut Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu pahoitteli käytöstään juhlassa. Kinnunen ei kuitenkaan ottanut mitään kantaa siihen, koskevatko mainitut ”häirintätapaukset” Tuulensuuta ja mistä tarkemmin on kyse. Tuulensuu itse kommentoi asiaa näin:

– Käytökseni tiedotusopin ainejärjestön Vostokin hienossa 30-vuotisjuhlassa on ollut esillä myös somessa. Pahoittelen. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään. Haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti, Tuulensuu kirjoittaa Twitterissä.

Ilta-Sanomien maanantaina saamien tietojen mukaan rikosilmoituksia ei ole ainakaan toistaiseksi poliisille tehty.

Ilta-Sanomat tavoitti Tuulensuun sunnuntaina tekstiviestillä. Hän kommentoi tapahtunutta lyhyesti.

– Olen ollut yhteydessä tapahtumajärjestäjään ja haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti.

– Suhtaudun asiaan vakavasti. Kaikki tulee selvittää kuten kuuluu.

Jussi Tuulensuu on kertonut jäävänsä pois toimituksen päivittäisestä työstä siksi aikaa, että asia on selvitetty.

Aamulehti ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?