Kuuntele päivän tärkeimmät uutiset

Tärkeimmät uutiset helposti äänimuodossa.

Saksassa tapahtuneessa joukkoampumisessa kuoli kahdeksan ihmistä. Kuvassa poliiseja lähellä Jehovan todistajien valtakunnansalia, jossa ampuminen tapahtui.

10.3. 11:40

Suomi antaa Ukrainalle 29 miljoonaa euroa humanitaarista apua ja kehitys­yhteistyötukea

Ukraina on pyytänyt Suomelta tukea erityisesti opetuksen, ympäristön ja säteilyturvallisuuden tarpeisiin, ulkoministeriö tiedottaa.

Suomi vastaa Ukrainan pyyntöön antamalla Ukrainaan 15 miljoonaa euroa humanitaarista apua ja 14 miljoonaa euroa kehitysyhteistyötukea.

Annettavat 29 miljoonaa euroa ovat osa hallituksen viime vuonna Ukrainan tukemiseen myöntämää yhteensä seitsemänkymmenen miljoonan euron lisärahoitusta.

Nyt kohdistetun avun lisäksi Ukrainaan on tälle vuodelle varattu 37 miljoonaa euroa kehitysyhteistyötukea.

Poliisi vahvisti kahdeksan kuolleen Hampurin joukkoampumisessa, uhrien joukossa epäilty ampuja

Saksassa tapahtuneessa joukkoampumisessa on kuollut kahdeksan ihmistä, vahvistaa poliisi. Kuolleiden joukossa on epäilty ampuja.

Poliisin mukaan useita muita ihmisiä haavoittui, osa heistä vakavasti. Saksan media on kertonut aikaisemmin, että vakavasti haavoittuneita olisi kahdeksan.

Ampuminen tapahtui Hampurissa Jehovan todistajien valtakunnansalissa eilisiltana. Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Wagner-johtaja Prigozhin väittää, että häneltä on katkaistu pääsy kaikkiin Venäjän hallituksen viestintäkanaviin

Palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin väittää, että hänet olisi suljettu hallinnon viestintäkanavista. Myös Venäjän puolustusministeriö on katkaissut välit ”Putinin kokkiin”, uutisoivat riippumattomat venäläiset uutistoimistot Astra ja Agenstvo Novosti.

Syy löytyy Prigozhinin mukaan siitä, että hän on yrittänyt pyytää lisää ammuksia Wagnerin joukoille.

– Sen vuoksi, että lopettaisin ammusten pyytämisen, en enää saa yhteyttä mihinkään hallinnon viestintäkanavaan. Lisäksi minulta estettiin pääsy kaikkiin ministeriön osastoihin, joissa tällaisia päätöksiä tehdään. Tämän vuoksi joudun turvautumaan mediaan, Prigozhin kertoo.

Aiemmin on uutisoitu Prigozhinin väitteistä, joiden mukaan Wagner-joukot kärsivät ammuspulasta. Netissä levisi Prigozhinin vahvistama video, jossa sotilaat valittivat muun muassa tykistön ammuspulasta.

Ullanlinnan murhasta epäillyn psykiatrin omaisuutta taka­varikkoon 140 000 euron edestä

Helsingin käräjäoikeus käsitteli torstaina iltapäivällä Ullanlinnan murhasta epäillyn psykiatrin takavarikkoasiaa.

Käräjäoikeuden päätöksellä miehen omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon enintään 140 000 euron edestä. Vakuustakavarikko on voimassa toistaiseksi.

Lain mukaan omaisuutta voidaan määrätä vakuustakavarikkoon sakon, rikokseen perustuvan vahingonkorvauksen tai esimerkiksi valtiolle menetettäväksi tuomittavan rahamäärän maksamisen turvaamiseksi.

48-vuotias epäilty on psykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Mies piti yrityksensä kautta vastaanottoa Terveystalossa, mutta ei ollut ottanut potilaita vastaan useaan kuukauteen ennen henkirikosepäilyä.

Tulli: Venäjälle määrätyt pakotteet näkyivät viime vuoden tullirikostilastoissa

EU:n Venäjälle ja Valko-Venäjälle määräämät pakotteet Ukrainaan hyökkäämisen vuoksi näkyivät selkeästi viime vuoden tullirikostilastoissa, kertoo Tulli.

Tulli paljasti viime vuonna kaikkiaan lähes 6 500 tullirikosta, mikä on yli tuhat edellisvuotta enemmän. Etenkin säännöstelyrikosten ja huumausaineiksi luokiteltujen lääkkeiden taka­varikko­määrät kasvoivat viime vuonna. Tulli kertoo asiasta tiedotteessaan.

Itäiseen Suomeen viikonloppuna lisää lunta – Ajokeli idässä huono tai osin erittäin huono

Viikonloppuna saadaan Suomen itäosiin lisää lunta, kun lumisadealueen keskus liikkuu itärajan takana koillisen suuntaan. Ilmatieteen laitokselta kerrottiin perjantaina aamupäivällä, että lumisateen reitti saattaa olla itäisempi kuin aiemmin arvioitiin.

Ajokeli on joka tapauksessa ennusteen mukaan viikonloppuna huono Suomen itä- ja osin myös keskiosissa. Paikoin liikennesää saattaa olla erittäin huono, kun lunta sataa ainakin viitisen senttiä.

Tällä kertaa lunta ei pyrytä, sillä lähipäiville ei ole annettu tuulivaroituksia. Lämpötilat pysyttelevät viikonlopun selvästi pakkasella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?