Ullanlinnan murhasta epäillyn psykiatrin omaisuutta taka­varikkoon 140 000 euron edestä

Käräjäoikeus päätti vakuustakavarikosta torstaina. Psykiatrimiehellä oli toissa vuonna yli 120 000 euron vuositulot.

Murhasta epäilty psykiatri ei ollut pitänyt vastaanottoa useaan kuukauteen ennen epäiltyä henkirikosta. Toissa vuonna hänellä oli yli 120 000 euron vuositulot.

10.3. 9:41

Helsingin käräjäoikeus käsitteli torstaina iltapäivällä Ullanlinnan murhasta epäillyn psykiatrin takavarikkoasiaa.

Käräjäoikeuden päätöksellä miehen omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon enintään 140 000 euron edestä. Vakuustakavarikko on voimassa toistaiseksi.

Lain mukaan omaisuutta voidaan määrätä vakuustakavarikkoon sakon, rikokseen perustuvan vahingonkorvauksen tai esimerkiksi valtiolle menetettäväksi tuomittavan rahamäärän maksamisen turvaamiseksi.

48-vuotias epäilty on psykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Mies piti yrityksensä kautta vastaanottoa Terveystalossa, mutta ei ollut ottanut potilaita vastaan useaan kuukauteen ennen henkirikosepäilyä.

Lue lisää: Ullanlinnan epäillyn murhan mahdollinen motiivi selvisi

Viime vuosina miehen ansiotulojen määrässä on ollut suuria heittoja.

Verotietojen mukaan psykiatrimies tienasi vuonna 2021 ansiotuloja yli 120 200 euroa. Ero oli merkittävä sitä edeltävään vuoteen 2020, jolloin hänen tienestinsä olivat hieman yli 20 000 euroa.

Vuonna 2019 hänen ansiotulonsa olivat reilut 31 000 euroa. Pääomatuloja miehellä ei lähivuosilta ole.

Ullanlinnan murhajutun esitutkinta on yhä kesken. Poliisi kertoi alkuviikosta IS:lle selvittävänsä, oliko henkirikoksen motiivi taloudellinen.

– Sellaisia viitteitä on tullut esiin, mutta asiaa ei ole pystytty varmistamaan. Toki selvitämme edelleen myös muita mahdollisia motiiveja, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen IS:lle.

Lääkärimies ja hänen vaimonsa, eli henkirikoksen uhri, avioituivat heinäkuussa 2021.

Epäilty ei peitellyt kasvojaan taannoisessa vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Lue lisää: Ullanlinnan psykiatri vangittiin epäiltynä perhemurhan yrityksestä – ei peitellyt kasvojaan oikeudessa

Parilla oli avioehto, joka oli allekirjoitettu noin kuukautta ennen avioitumista. Avioehdon mukaan kummallakaan osapuolella ei ollut oikeutta toisen osapuolen nykyiseen tai tulevaan omaisuuteen tai omaisuuden tuottoon.

Avioehdossa täsmennettiin, että puolisoilla ei ole oikeutta myöskään toisen osapuolen perintönä tai lahjana saamaan omaisuuteen tai sen tuottoon.

Lue lisää: Ullanlinnan henki­rikoksesta epäillyllä lääkäri­miehellä ja uhrilla oli avioehto

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen torstain ja perjantain välisenä yönä 15.–16. joulukuuta viime vuonna.

Poliisin käsityksen mukaan epäilty teki perjantain aikana erinäisiä toimenpiteitä valmistellakseen ruumiin hävittämistä.

Miehen toimista hämmentynyt naapuri soitti poliisin paikalle. Mies otettiin kiinni, kun hän oli siirtämässä vaimonsa peiteltyä ruumista autoon kotitalon pihalla Ullanlinnassa.

Lue lisää: Ullanlinnan surmasta epäilty psykiatri ajoi toissa kesänä koeajossa olleella autolla mereen – perhe kyydissä

Murhan lisäksi poliisi epäilee miestä viidestä murhan yrityksestä. Murhayritysepäilyt liittyvät päivään, jolloin mies ajoi koeajossa olleen Volvon mereen Helsingin Kauppatorin rannassa.

Auton kyydissä oli lääkärimiehen lisäksi vaimo ja pariskunnan lapsia aiemmista liitoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?