KSML: Päiväkoti-ikäinen lapsi kuoli streptokokkiin

Lehden mukaan streptokokki A:lle on altistunut 40 ihmistä. Altistuneet ovat samasta päiväkotiyksiköstä.

Keski-Suomen keskussairaala on nimeltään Nova.

9.3. 15:58

Päiväkoti-ikäinen lapsi on kuollut streptokokki A -bakteerin aiheuttamaan sairastumiseen Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä. Asiasta kertoo sanomalehti Keskisuomalainen. Lehden mukaan streptokokille on altistunut 40 ihmistä.

Sairaalapalvelujen vastuualuejohtaja Juha Paloneva kertoo lehdelle, että altistuneet on testattu. Kahdella oirehtivalla on jo todennettu tartunta, mutta heillä ei ole vakavaa tautia. Muut altistuneet ovat toistaiseksi oireettomia. Paloneva pitää todennäköisenä, että positiivisia tuloksia löytyy lisää.

Paloneva kertoo Keskisuomalaiselle altistuneiden tulleen samasta päiväkotiyksiköstä, mutta hän ei tiedä, mistä yksiköstä. Palonevan mukaan se ei ole olennaista, sillä kaikki altistuneet on kontaktoitu.

Streptokokki A -bakteeri aiheuttaa tavallisesti angiinaa. Sitä ei lueta vakaviin tauteihin. Hoitona käytetään penisilliiniä. Lisäksi streptokokki aiheuttaa esimerkiksi märkärupea.

Bakteeri voi aiheuttaa aiemmin terveellekin ihmiselle vakavia yleisinfektioita päästyään elimistöön esimerkiksi ihorikon kautta. Bakteeri leviää pisara- ja kosketustartuntana. Käsienpesu on tärkeää leviämisen ehkäisemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?