Siuntion taposta epäilty paljasti poliisille syrjäisen kolkan, jonne oli kätkenyt nuoren naisen ruumiin

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta kiistää tahallisen henkirikoksen.

Poliisi pyysi aiemmin vihjeitä tapaukseen liittyvästä autosta ja sen liikkeistä. Poliisi kiittää nyt kaikkia, jotka lähettivät havaintojaan.

9.3. 9:55

Siuntiossa tapahtuneesta noin 30-vuotiaan naisen taposta epäilty mies paljasti itse poliisille, minne kätki ruumiin.

Käräjäoikeus vangitsi 59-vuotiaan miehen viikolla todennäköisin syin epäiltynä taposta, jonka epäillään tapahtuneen 31. tammikuuta ja 1. helmikuuta 2023 välisenä aikana Siuntiossa. Tässä vaiheessa uhrin ruumis oli vielä kateissa. Keskiviikkona poliisi vahvisti, että ruumis on nyt löytynyt.

Lue lisää: Tappoepäily Siuntiossa: Poliisi löysi nuoren naisen ruumiin

Poliisi kertoo nyt tiedotteessaan, että rikoksesta epäilty mies kertoi poliisille, minne hän oli uhrin vienyt. Poliisi löysi vainajan epäillyn osoittamasta paikasta tiistaina 7. maaliskuuta. Vainaja löytyi syrjäisestä paikasta maastosta Lohjalla.

Epäilty on poliisin mukaan kertonut kuulusteluissa kohdistaneensa uhriin väkivaltaa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Hän katsoo syyllistyneensä asiassa pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Rikoksesta epäilty mies on edelleen vangittuna todennäköisin syin epäiltynä taposta. Asiaan liittyvä toinen henkilö, jota epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, on nyt vapautettu tutkintavankeudesta.

IS paljasti viime viikolla, että taposta epäilty mies on ollut aiemminkin syytteessä taposta.

Kyseinen syyte liittyi Uudenmaan alueella toukokuussa 2015 tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen. Tapaus nousi julkisuuteen, kun poliisi etsi taposta epäiltyä miestä nimen ja kuvan kanssa tavoittaakseen tämän.

Tuolloin oikeus kuitenkin hylkäsi tapposyytteen, vaikka mies oli teon jälkeen yrittänyt paloitella uhrinsa ruumista ja hävittänyt tämän vaatteita. Oikeustieteellisessä ruumiinavauksessa ei kuitenkaan pystytty sulkemaan pois sitä mahdollisuutta, että miesuhri olisi kuollut syytetyn kertomalla tavalla kaatumalla ja lyömällä päänsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?