Kaksi naista kidutti julmasti naista varastossa – paikalle saapunut naapuri järkyttyi näystä

Naiset tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Kaksi 45-vuotiasta naista tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

8.3. 19:12

32-vuotiasta naista julmasti kiduttaneet kaksi 45-vuotiasta naista tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta 4 vuoden 6 kuukauden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Oikeus velvoitti kaksikon korvaaman uhrille yhteensä 24 925 euroa.

32-vuotiasta kouvolalaista naista oli pyydetty 4. marraskuuta viime vuonna tapaamaan 45-vuotiasta naista. 32-vuotiaan oli määrä noutaa reppunsa naisen luota.

32-vuotias ohjattiin talon pyörävarastoon, jossa oli myös 45-vuotiaan naisen ikätoveri odottamassa.

Uhrin mukaan iskuja alkoi tulla heti eri puolille vartaloa ja päähän. Aseena oli maila.

Seuraava muistikuva 32-vuotiaalla on siitä, kun hän makasi lattialla ja pelkäsi kuolevansa. Naisen jalkapohjia ja hiuksia poltettiin sytkärillä.

Kiduttaminen jatkui kynnen sahaamisella, ja nenään työnnettiin terävä esine. Korvaa leikattiin saksilla, hiuksia nyrhittiin puukolla ja tupakoita tumpattiin päähän ja rintaan. Alushousuihin laitettiin kasa huumeneuloja, jonka jälkeen alavartaloon suunnattiin potkuja.

Uhri oli täysin kaksikon armoilla, koska hänet oli sidottu ilmastointiteipillä. Naiset kävivät pahoinpitelyn aikana vuorotellen tupakalla ulkona.

Uhria vaadittiin tunnustamaan asioita, joita hän ei kertomansa mukaan ollut tehnyt. Syntilistalle luettiin maastohousujen varastaminen, asunnolla häiritseminen sekä toisen naisen ex-miehen kanssa suhaaminen. Häntä nöyryytettiin ja peloteltiin yhä raaemmalla väkivallalla.

Naapuri kuuli pyörävarastosta ääniä ja meni katsomaan.

– Menin heti sokkiin. Siellä poltettiin hiuksia, naapuri kuvaili oikeudessa.

Uhri suostui lopulta maksamaan kaksikolle 500 euroa päästäkseen ahdingosta. Tuttu mies siirsi rahat toisen kiduttajan tilille, ja nainen vapautui yli kolmen tunnin piinasta.

32-vuotias nainen sai jalkoihinsa leikkaushoitoa ja ihosiirteitä vaatineita vammoja. Jalan amputoiminenkin oli hänen mukaansa vaarana.

Naisen oli käytettävä kahden kuukauden ajan pyörätuolia, eivätkä vammat ole parantuneet täysin vieläkään.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Nina Pia Christina Temosen, 45, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta, ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta 4 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Anu Johanna Jämsä, 45, sai saman mittaisen tuomion törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta, ryöstöstä ja huumausainerikoksesta.

Molemmat naiset kiistivät syytteen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja ryöstöstä. Temonen kiisti myös syytteen maksuvälinepetoksesta.

Oikeus on velvoittanut kaksikon korvamaan yhteisvastuullisesti uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 16 000 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 8 000 euroa sekä sairaanhoitokuluista 925 euroa.

Lisäksi tuomittujen on maksettava valtiolle uhrin oikeudenkäyntikuluja 3 359 euroa ja todistelukustannuksia 227 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Päivitys 9.2. klo 7.45: Vaihdettu jutun pääkuva. Aiempi, Kotkan oikeustaloa esittävä kuva vaihdettu kuvaan Kouvolan oikeus- ja poliisitalosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?