IS Vantaalla: Oudot äänet herättivät naapurit – nuori nainen kuoli, kun asunnon parvekelasi hajosi

Yksi tapaturmaparvekkeen laseista on nyt korvattu vanerilevyllä. Talon asukkaat ihmettelevät, kuinka lasi voi hajota. Nuoren naisen kuolinpaikalle on tuotu kynttilöitä.

Vantaan rakennusvalvonta on asettanut turmatalon parvekkeet käyttökieltoon siihen asti, että Turvallisuus- ja kemikaalivirasto ja poliisi saavat omat selvityksensä valmiiksi.

8.3. 16:15

Parvekkeella on tavanomaisia parvekekalusteita, hyllykkö ja kaksi parveketuolia. Tuolien välissä pöydällä on mahdollisesti tuhkakuppina käytetty lasipurkki ja kaksi virvoitusjuomatölkkiä.

Tältä Vantaan Tikkurilassa sijaitsevalta seitsemännen kerroksen parvekkeelta nuori nainen putosi torstaiyönä 2. maaliskuuta sen alaosan lasin läpi. Hän putosi ensimmäisen kerroksen patiota rajaavan aidan päälle talon sisäpihalle. Poliisi ja ensihoito löysivät hänet kuolleena.

Aidan ylin jykevältä näyttävä lauta rikkoutui putoamisen voimasta. Noin viikko tapaturman jälkeen talon sisäpihalla on hiljaista. Jotkut ovat tuoneet paikalle kynttilöitä. Lumi on satanut niiden päälle.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Se selvittää kuolemaan johtaneen onnettomuuden syytä yhdessä Onnettomuustutkintakeskuksen sekä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kanssa.

Parvekelasi puolestaan putosi kerrostalon piha-alueelle. Lasi on nyt korvattu vanerilevyllä. Sen viereisiin laseihin on liimattu maalarinteipit, joissa lukee tikkukirjaimin: ”tukes näyte 1” ja ”tukes näyte 2”.

Lue lisää: Nuori nainen putosi 7. kerroksesta parveke­lasin läpi ja kuoli – tältä turmapaikalla näyttää

Nainen putosi ensimmäisen kerroksen aidan päälle. Ihmiset ovat tuoneet paikalle kynttilöitä.

Tapaturmaparveke sijaitsee seitsemännessä kerroksessa. Irronnut lasi on korvattu vanerilevyllä.

Onnettomuus tapahtui noin kello kahdelta yöllä. Talon toisessa kerroksessa asuva mies heräsi noin kahden jälkeen käydäkseen vessassa.

Miehen mukaan talon luona oli kahdesta neljään poliisiautoa, kaksi ambulanssia ja ilmeisesti myös paloauto. Hän kertoo seuranneensa pelastajien toimia noin puolen tunnin ajan. Ensihoitajat saapuivat suuret reput selässään.

Mies kertoo asuneensa talossa yli kaksi vuotta. Seuraavana päivänä hän soitteli ylempänä talossa asuvan naapurinsa kanssa, joka oli myös herännyt ääniin. Naapuri oli yrittänyt kysyä poliiseilta, mistä on kyse, mutta nämä eivät olleet kertoneet.

Talon asukkaille jaettiin perjantaina 3. maaliskuuta tiedote, jossa lukee: ”Yhtiön kaikki parvekkeet ovat kaiteen rikkoutumisen takia Vantaan rakennusvalvonnan määräämässä käyttökiellossa”.

Asukkaille jaettu tiedote.

Moni Ilta-Sanomien haastattelema talon asukas sai tietää vakavasta onnettomuudesta vasta uutisista.

– Tuntuu oudolta, että lasi voi muuten kuin väkivaltaisesti tippua, toisessa kerroksessa asuva mies sanoo.

Myöskin toisessa kerroksessa asuva nuorempi mies toivoo, että parvekkeiden mahdolliset viat selvitetään. Hän on asunut talossa kohta kahden vuoden ajan, ja kuvailee sitä hyvin tavanomaiseksi taloksi vilkkaalla alueella.

Talon kahdeksannessa kerroksessa asuva mies ihmettelee hänkin, kuinka parvekelasi on voinut irrota. Miehen mukaan tiedotus asiasta on ollut hyvin niukkaa.

– Oletus on, että parveke kestää. Ei tule itse enää nojailtua, hän sanoo.

Tapaturma tapahtui sisäpihan puolella.

Parvekkeelta pudonneen henkilön kanssa samassa kerroksessa asuva nuori nainen kertoo olleensa tapahtuma-aikaan kotona, mutta hän ei herännyt ääniin.

Myöskään hän ei tiennyt tapahtuneesta ennen tämän viikon uutisointia. Nainen näki tiistaina 7. maaliskuuta talon alakerrassa poliiseja ja päätteli jotakin tapahtuneen.

Tukes selvittää nyt sitä, onko parvekkeen kaiderakenne ollut vaatimusten mukainen. Samankaltaisia kaideratkaisuja on useissa uusissa taloissa.

Kyseessä on uudehko, vuonna 2020 valmistunut talo. Asukkaat kuvailevat taloa hyvin tavanomaiseksi.

Naisen mukaan talossa on todella hyvät äänieristeet, eikä muista asunnoista kuulu ääniä juuri koskaan, ainoastaan käytävän äänet saattavat kuulua hänen asuntoonsa. Naisen mukaan seitsemännessä kerroksessa asuu paljon nuoria ihmisiä.

Osallistu Ilta-Sanomien verkkosivujen kuvitusta koskevaan kyselyyn tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?