Poliisi: 13-vuotias yritti murhata 5-vuotiaan pikku­siskonsa

Isoveli suunnitteli raakaa tekoa usean kuukauden ajan. Hän oli kateellinen pikkusiskon vanhemmilta saamasta huomiosta.

8.3. 10:30 | Päivitetty 8.3. 11:09

Poliisin mukaan 13-vuotias isoveli yritti surmata 5-vuotiaan pikkusiskonsa Itä-Uudellamaalla 3. huhtikuuta 2022.

Veli löi siskoaan keittiöveitsellä kolme kertaa ylävartaloon aiheuttaen tälle hengenvaaralliset vammat. Sisko on toipunut fyysisistä vammoista.

Teko on ollut kuitenkin lapselle sekä tämän läheisille henkisesti raskas asia, jonka käsittelemiseen voi mennä pitkänkin aikaa.

Teko tapahtui sisarusten makuuhuoneessa yöaikaan. Veli oli vajaata vuorokautta ennen tekoa hakenut keittiöstä keittiöveitsen, jota hän säilytti makuuhuoneessa.

Kun pikkusisko nukahti, veli löi veitsellä siskoaan. Asunnossa olleet isä sekä tämän isovanhemmat havahtuivat tytön parkaisuihin.

– Se oli hänen (pojan) mielestä valmis teko. Ja kun ääntä lähti sisaresta, niin myös aikuisia tuli paikalle, rikoskomisario Tero Tyynelä sanoo IS:lle.

Aikuiset menivät apuun, ja toinen isovanhemmista soitti hätäkeskukseen. Perhe on suomalainen.

Poliisin mukaan teko oli suunnitelmallinen, raaka ja julma. Isoveli suunnitteli tekoa etukäteen ainakin usean kuukauden ajan.

Poliisin mukaan teon motiivina on ainakin jossain määrin se, että veli oli kateellinen pikkusiskon vanhemmilta saamasta huomiosta.

– Se selittää ainakin osittain tekoa, Tyynelä kertoo.

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että se sai esitutkinnan valmiiksi. Koska rikoksesta epäilty on alle 15-vuotias, asia ei etene syyttäjälle syyteharkintaan. Lastensuojeluviranomaiset ovat kuitenkin tehneet yhteistyötä poliisin kanssa.

Asiaa tutkittiin murhan yrityksenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?