Katukuvassa näkyy nyt paljon aseistettuja sotilaita – tästä on kyse

Maavoimien paikallispuolustusharjoitukset jatkuvat perjantaihin saakka.

Maavoimat on harjoittellut paikallispuolustusta eri puolilla Suomea. Kuva on viime vuoden harjoituksesta Etelä-Karjalan Taipalsaarelta.

7.3. 20:20

Katukuvassa näkyy vielä tällä viikolla paljon aseistettuja sotilaita. Heillä on täysi taisteluvarustus ja aseistuksena rynnäkkökivääri.

Kenenkään ei kuitenkaan pidä pelästymän, sillä kyse on perjantaihin saakka kestävistä Puolustusvoimien paikallispuolustusharjoituksista. Harjoituksilla varaudutaan esimerkiksi liikenneyhteyksien, energian saannin ja tietoverkkojen toiminnan turvaamiseen häiriötilanteissa.

Lue lisää: Maavoimat harjoittelee eri puolilla Suomea – näin ne näkyvät

Harjoitukset ovat loppuviikon ajan meneillään Satakunnassa Säkylän ja Niinisalon varuskunta-alueiden läheisyydessä sekä Raumalla, Porissa ja Eurajoella, Pirkanmaalla Tampereen ympäryskunnissa, Kanta-Hämeessä Hattulassa ja Hämeenlinnassa, Kymenlaaksossa Kouvolassa, Iitissä ja Luumäellä sekä Uudellamaalla Helsingissä, Vantaalla, Sipoossa ja Tuusulassa.

Lisäksi sotilaat ovat näkyvästi läsnä Jyväskylässä ja Lahdessa.

Kaikkiaan harjoituksissa on mukana noin 6 000 sotilasta: 2 200 varusmiestä, tuhat henkilökunnan jäsentä ja 2 800 reserviläistä. Mukana harjoituksessa on myös kaupunkien, poliisin, pelastustoimen ja sosiaali- ja terveysalan viranomaisia, yrityksiä ja vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen toimijoita.

– Säännöllisellä harjoittelulla muiden viranomaisten kanssa varmistamme, että meillä on hyvä kyky toimia yhdessä ja turvata kansalaisten arki kaikissa tilanteissa, Maavoimien operaatiopäällikkö prikaatikenraali Sami-Antti Takamaa sanoi ennen harjoitusten alkamista.

Kaupungeissa voi liikkua sotilasajoneuvoja, ja joissain harjoituksissa on myös lentotoimintaa. Harjoituksissa mukana olevat sotilaat käyttävät melua aiheuttavia mutta vaarattomia paukkupatruunoita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?